Folkets Husby är en ideell förening som bildades hösten 2015 och hade sitt allra första årsmöte i april 2016. Sedan dess har ett 50-tal föreningar och privatpersoner blivit medlemmar och engagerat sig i huset på olika sätt. Folkets Husby driver den medborgardrivna mötesplatsen Husbyträff på ca 1000 kvm i hjärtat av Husby. Föreningen står på tre pelare; folkbildning, kultur och samhällsengagemang. Folkets Husbys styrelse, valberedning och personal i huset består av en sammanslutning av boende och verksamma personer i området som delar ett stort och gemensamt intresse – att styrkan finns hos de boende.

Tack vare att det har bildats en ideell förening i syfte att skapa en medborgardriven mötesplats i Husby, öppnas många vägar och möjligheter att skapa ett hus för olika verksamheter.

Målet är att ge utrymme till alla röster i norra Järva, med en bredd som gör att varje medborgare känner att huset är till för dem.

Arbetsuppgifter
Det här är en spännande tjänst för dig som vill vara med och utveckla en unik verksamhet i Sverige! Här kommer du att trivas om du söker ett omväxlande arbete i en mångkulturell miljö med innovativa arbetsmetoder! Du som söker tjänsten ska finna det intressant att jobba för och utveckla en nystartat medborgardriven mötesplats med en ideell lokalt förankrad styrelse som arbetsgivare.

Folkets Husby har sedan ett år tillbaka påbörjat ett internt och externt kommunikationsarbete och behöver nu stöd att utveckla arbetet till nästa nivå.

Dina arbetsuppgifter kommer främst avse att:

  • Utveckla en kommunikationsplan som innefattar rutiner för såväl intern som extern kommunikation – Utveckla facebook som kommunikationskanal och starta instagram-konto
  • Administrera föreningens hemsida och sociala mediekanaler
  • Framtagande av kvalitativa och kvantitativa mål i anslutning till föreningens kommunikationsarbete och medlemsservice
  • Utveckla en effektiv metod för medlemskommunikation- och service
  • Förbereda underlag till årsmöte och halvårsstämma
  • Inköp av teknisk utrustning som främjar föreningens kommunikationsarbete

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har stor erfarenhet av kommunikationsarbete och webbutveckling. Du brinner för utveckling av plattformar som skildrar förorten positivt och ger mervärden till samhällsutvecklingen. Du har relevant utbildning inom media och kommunikation eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt. Du behärskar svenska obehindrat och pratar gärna även engelska, arabiska, tigrinja, dari eller persiska. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med föreningslivet.

Som person är du är flexibel och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god förmåga att arbeta fokuserat och målinriktat. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt och en god samarbetsförmåga.

Folkets Husby arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

För frågor och ytterligare information om tjänsten, kontakta ordförande Hayaat Ibrahim 0704 25 29 22.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Folkets Husby är en ideell förening som bildades hösten 2015 och hade sitt allra första årsmöte i april 2016. Sedan dess har ett 50-tal föreningar och privatpersoner blivit medlemmar och engagerat sig i huset på olika sätt. Folkets Husby driver den medborgardrivna mötesplatsen Husbyträff på ca 1000 kvm i...
MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp