Vi söker en nytänkande, engagerad och driven kommunikations strateg för Sociala Medier som vill vara med på Preems resa mot ett mer hållbart samhälle!

För dig är kopplingen att genom kommunikation skapa affärsnytta och samhällsnytta, självklar och tydlig!

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som kommunikationsstrateg för sociala medier finns en bredd gällande ansvarsområden såväl som arbetsuppgifter. Du ingår i teamet på Kommunikationsavdelningen och ditt arbete spänner mellan allt ifrån strategisk planering till taktiskt och operativt genomförande. Kommunikationsavdelningen på Preem ansvarar för att driva och utveckla den interna och externa kommunikationen kopplat till koncernövergripande frågor och budskap.

Som kommunikationsstrateg för sociala medier ansvarar du för att planera, producera, utveckla och samordna den externa kommunikationen i sociala medier. Rollen rapporterar till Kommunikationschefen och är placerad på Preems huvudkontor i Stadshagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Stödja verksamheten i kommunikationsfrågor främst gällande sociala medier
  • Ansvara för strategin i våra sociala mediekanaler samt säkerställa att riktlinjer för sociala kanaler följs och utvecklas
  • Säkra och skapa rätt innehåll i form av rörlig bild, infografik och bilder för olika kanaler
  • Aktivt följa upp och analysera besökare, engagemang och trafik i sociala medier
  • Säkra Preems kanaloptimering samt ser till behov av utvecklingen av nya kanaler via trend- och omvärldsbevakning
  • Stötta avdelningen Kundrelationer samt agera rådgivare och bollplank med de medarbetare som kommunicerar via våra sociala kanaler
  • Säkra att Preem följer regler, lagar och etik inom sociala medier och förankrar detta vidare inom organisationen.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid. Resande i tjänsten förekommer till viss del.

Har du den här bakgrunden?För att lyckas i rollen utgår vi från att du har flerårig erfarenhet av att arbeta med sociala -medier, innehållsproduktion och har förståelse i hur man skapar engagemang i socialamedier. Vi ser att du kan skriva anpassat till olika målgrupper, att du kan publicera i samtliga digitala kanaler, kan anpassa bilder och foton till publik och form. Du är kommunikativ och effektiv i budskapsformulering, kan följa upp och mäta kommunikation för att nå bästa resultat och kan arbeta med kriskommunikation på ett professionellt sätt. Du är van att kommunicera proaktivt såväl som att hantera kommunikationsutmaningar reaktivt och du tycker om att arbeta med integrerad kommunikation, exempelvis i form av en nyhetsredaktion. Du uttrycker dig mycket väl i såväl tal som skrift, både på svenska och på engelska.

Är det här du?
Vi söker dig som är proaktiv, initiativtagande och nytänkande. Du är intresserad av samhällsfrågor och förstår vikten av hållbarhetsarbete för företag och samhälle. Du har förmåga att planera, strukturera, driva och följa upp dina initiativ, ditt arbete och dina projekt. Du är van att arbeta självständigt. För att vi ska trivas tillsammans är du en prestigelös och samarbetsorienterad relationsskapare.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sabina Skelton, rekryteringspartner, tel 010-450 12 10. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 12 Juli 2019.

Ansök här.

MedieJobbSociala MediaStockholm
Vi söker en nytänkande, engagerad och driven kommunikations strateg för Sociala Medier som vill vara med på Preems resa mot ett mer hållbart samhälle! För dig är kopplingen att genom kommunikation skapa affärsnytta och samhällsnytta, självklar och tydlig! Jobba för framtiden redan idag I rollen som kommunikationsstrateg för sociala medier finns en...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group