Nu har du chansen att söka en tjänst som kommunikationschef i landets mest spännande stad. Malmö är en stad i ständig rörelse. Och vi som jobbar i Malmö stad ger kraft åt den rörelsen. Det är inte alltid enkelt. Men det är viktigt. Här ska alla kunna leva ett gott liv. Med stolthet arbetar vi i demokratins tjänst, för alla som lever och verkar här. Vi är stolta över att arbeta i en organisation fylld av så mycket energi och engagemang som gör skillnad för människor varje dag. Här väntar ett spännande uppdrag där du får möjlighet att utveckla både intern och extern kommunikation tillsammans med duktiga och ambitiösa medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för kommunikationsenheten på kommunikations- och IT-avdelningen får du möjlighet att forma och utveckla enheten och driva det strategiska och operativa arbetet tillsammans med kommunikationsdirektören och i ledningsgruppen på avdelningen. I tjänsten som enhetschef har du ansvar för 12 medarbetare och ekonomin på din enhet. Med verksamhetsutveckling i fokus leder du arbetet mot fastställda mål för att säkerställa kvalitet och resultat. Du utvecklar och organiserar ett kvalificerat verksamhetsorienterat kommunikationsstöd på stadskontoret. Här är det viktigt att vara kreativ i den digitala utvecklingen av kommunikationsarbetet. En viktig del av arbetet är också att ingå i avdelningens ledningsgrupp som arbetar strategiskt övergripande med att forma framtidens kommunikation i Malmö stad.

Kvalifikationer

Som ledare är du trygg i din roll och har god tillit till medarbetarnas kompetens. Du har ett strategiskt tänk och har förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi tror att du har lätt för att motivera och engagera din omgivning. Vi söker dig som har en akademisk examen inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller annan för tjänsten relevant inriktning. Du har arbetat som chef med kommunikationsfrågor, gärna under en längre tid, och det är meriterande om du har erfarenhet från en politiskt styrd organisation. En god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Stadskontorets kommunikations- och IT-avdelning består idag av fyra enheter och ett 60-tal medarbetare fördelade inom enheterna: kommunikationsenheten, enheten för varumärke och media, digitaliseringsenheten och IT-enheten. Stadskontoret har precis genomfört ett större förändringsarbete och kommunikations- och IT-avdelningen håller på och utvecklar en ny avdelning som du kommer att vara en del i. Här är mod och en förmåga att tänka nytt en nyckel till framgång.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och har uppdraget att leda, samordna och ha uppsikt över Malmö stads verksamheter. Förvaltningen tar fram beslutsunderlag till kommunstyrelsen och arbetar bland annat med analyser, strategisk utveckling och uppföljning. Stadskontoret ligger centralt i Malmö och har cirka 320 medarbetare.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationMalmö
Nu har du chansen att söka en tjänst som kommunikationschef i landets mest spännande stad. Malmö är en stad i ständig rörelse. Och vi som jobbar i Malmö stad ger kraft åt den rörelsen. Det är inte alltid enkelt. Men det är viktigt. Här ska alla kunna leva ett...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group