Vi söker en kommunikatör med inriktning på pressfrågor och påverkansarbete. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med övriga i organisationen stärka Installatörsföretagens röst i debatten – i bland annat energi- och klimatfrågan samt i allmänna arbetsgivarfrågor. Din främsta arena är den digitala.

Du vidareutvecklar och underhåller kontakten mellan medier och Installatörsföretagen, ansvarar för pressjour och ger kommunikativt stöd till organisationens talespersoner.

I tjänsten ingår även vanligt förekommande arbetsuppgifter som kommunikationsansvar för olika projekt. Du bidrar med planer, rådgivning, idéutbyte, underlag och resonemang om konkreta nyhetsvinklar för att skapa synlighet kring våra prioriterade frågor. I tjänsten ingår även ansvar för omvärldsbevakning.

Hos oss blir du en del av Installatörsföretagens kommunikationsavdelning, som idag består av sex medarbetare. Vi hjälps åt, vilket ger dig stöd i vardagen, men också kräver flexibilitet.

Kompetenser
Du bör ha kunskap om politik och samhällsfrågor samt god förståelse för nyhetslogik. Du följer utvecklingen av det digitala landskapet och kan förpacka ett budskap anpassat efter plattform och publik.

Du är en mycket god skribent som är van vid att skriva engagerande texter för olika målgrupper, digitala kanaler som webb och sociala medier samt debattartiklar och pressmeddelanden.

För att lyckas behöver du ha en utvecklad förmåga till samarbete, vara prestigelös och samtidigt besitta ett mått av integritet. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratiskt styrd organisation.

Utbildning och erfarenhet
Relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller samhälle/ekonomi alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.

2–5 års erfarenhet av att arbeta praktiskt med PR och pressfrågor eller erfarenhet från redaktion. Erfarenhet av arbete i en politisk miljö och kunskap om arbetsgivarfrågor är meriterande.

Vårt erbjudande
Välkommen till en nytänkande organisation och bransch där mycket händer. Det är installatörerna i våra medlemsföretag som gör Sveriges satsningar på en klimatomställning, ny teknik och energieffektivisering möjlig.

Du blir en del av ett engagerat och kunnigt team. Vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm med närhet till både kommunikationer och ett rikt utbud av lunchrestauranger samt olika gym och joggingstråk. Flexibilitet i dina arbetstider gör att det är lätt att kombinera arbete och fritid, liksom ett utvecklat digitalt arbetssätt.

Installatörsföretagen eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsform och ansökan
Skicka din ansökan snarast till Installatörsföretagens HR-ansvarig Hanna Frid på hr@installatorsforetagen.se, dock senast den 15 november 2020. Intervjuer sker löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är ett föräldravikariat till och med den 31 september 2021.
Vid frågor kontakta kommunikationschef Henrik Fahlgren på henrik.fahlgren@in.se eller 072-217 43 75.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2020/09/IN-logotyp-höger-RGB-scaled.jpg?fit=1024%2C300https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2020/09/IN-logotyp-höger-RGB-scaled.jpg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vi söker en kommunikatör med inriktning på pressfrågor och påverkansarbete. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med övriga i organisationen stärka Installatörsföretagens röst i debatten - i bland annat energi- och klimatfrågan samt i allmänna arbetsgivarfrågor. Din främsta arena är den digitala.Du vidareutvecklar och underhåller kontakten mellan medier och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group