Har du sinne för siffror, företagsanalys och gillar att ha koll på vad som händer i en av näringslivets hetaste och mest spännande branscher? Är du duktig på att skriva? Lockas du av tanken på en riktigt bra arbetsplats och att få utvecklas i en intellektuellt spänstig och självständig roll?

Perfekt, då tycker vi att du ska läsa vidare!

Affärsmagasinet Installationssiffror.se är installationsbranschens självklara arena för dig som gillar analys, siffror och sammanhang. Vi bevakar boksluten, projekten, förvärven och nyckelrekryteringarna. Dagligen ger våra läsare omvärldsanalysen de behöver för att vara uppdaterade.
Vi skriver om branschutvecklingen, intervjuar makthavare och håller span på de senaste trenderna – alltid med ambitionen att ge våra läsare ett djupare perspektiv på vad som händer och vad nyheten egentligen innebär.
Just nu växer vi vidare och 2021 behöver vi bli fler på redaktionen. I jobbet som ekonomijournalist på Installationssiffror.se ingår att analysera och skriva om installationsbranschens bolag, makthavare, branschtrender och utveckling. Då vi är ett litet företag förväntas du även aktivt delta i vårt redaktionsutvecklingsarbete samt pågående projekt för att ständigt förbättra tidningen för våra läsare.

För att trivas i rollen och med att jobba med oss tror vi att du:

Har en naturlig fallenhet för siffror, ekonomi och analys
Är nyfiken av naturen och drivs av att lära dig nytt och ta reda på varför saker och ting ser ut som de gör eller förhåller sig på ett visst sätt
Trivs med självständigt arbete, detta vi är ett litet företag och beroende av att flera arbetsprocesser kan rulla sida vid sida
Gillar spännvidden i den lilla organisationen, där du lockas av det stora reportagescoopet samtidigt som du inte har några problem att kavla upp ärmarna och göra lite “rutingöra” med några snabba pressmeddelandenotiser
Älskar det skrivna ordet, är duktig på att formulera dig i text och vet inte bara hur man sätter en rubrik och ingress utan även hur du håller liv i läsarnas intresse hela vägen i mål. Vi vet det, du har ju läst hit.
Finns och trivs i Sörmlandstrakten, alternativt på pendlingsavstånd. Vi sitter i natursköna Strängnäs, drygt 50 minuter från Stockholm. Även om mycket arbete kan ske på distans är vi i behov av en resurs som även kan finnas på plats hos oss. Vi ser gärna att du har körkort för att ytterligare förstärka vår geografiska täckning genom att (när Coronasituationen tillåter) göra intervjuer, företagsbesök, bevaka mässor och annat kul som görs bäst på plats.
Är beredd att hjälpa kollegerna stå ut med chefredaktörens torra humor. Det är bra om du ansöker snabbt, då de behöver hjälp på den punkten så snart som möjligt.

Låter det som något för dig? Kul! Vänta då inte, utan skicka din ansökan i form av personligt brev, CV samt två redaktionella arbetsprov av så olika slag som möjligt till vår chefredaktör Rolf Gabrielson så fort som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas snabbt. Rolf når du på rolf.gabrielson@installationssiffor.se eller 0708 – 50 55 88.

MedieJobbJournalistik & CopywritingSträngnäs
Har du sinne för siffror, företagsanalys och gillar att ha koll på vad som händer i en av näringslivets hetaste och mest spännande branscher? Är du duktig på att skriva? Lockas du av tanken på en riktigt bra arbetsplats och att få utvecklas i en intellektuellt spänstig och självständig...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group