Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation. Vi för 234 000 lärares, skolledares, lärarstudenters och studie- och yrkesvägledares talan och driver skolförändring. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande. Det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare.

Om jobbet
Lärarförbundet Kontakt är den självklara kontaktvägen till Lärarförbundet. Våra verktyg är främst telefon och e-post, men vi jobbar också med sociala medier. I rollen som internkommunikatör är du bryggan mellan Lärarförbundet Kontakt och andra avdelningar och enheter inom Lärarförbundets kansli. Ditt uppdrag är att säkerställa att flödet av information mellan Lärarförbundet Kontakt och andra avdelningar och enheter fungerar smidigt. Ditt uppdrag är också att stötta dina kollegor inom enheten i kommunikationsfrågor, det kan till exempel handla om att ge feedback på texter till våra målgrupper. Du rapporterar i detta arbete till avdelningschefen för Lärarförbundet Kontakt.

En annan del av ditt arbete är att utveckla en samordnad kommunikation. Du analyserar behov och kommunikationsflöden som bidrar till att medlemmarnas upplevelse av Lärarförbundet stärks. Du ansvarar för att ta fram förslag till nya, mer effektiva processer och arbetsflöden. Du rapporterar här till avdelningschefen för Lärarförbundet Kontakt och avdelningschefen för Marknad och kommunikation.

Om dig
Ett krav är att du har högskoleutbildning eller liknande. Du har flera års erfarenhet av att jobba som kommunikatör och vet hur kommunikation bäst fungerar beroende på syfte, mål och kanal. Du har dokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete med internkommunikation. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en medlemsorganisation.

För att lyckas i rollen behöver du:

  • ha lätt för att samarbeta och att dela med dig av din kunskap
  • ha förmåga och intresse av att utveckla och implementera nya arbetssätt
  • vara strukturerad och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt har förmåga att bygga strukturer som även andra kan arbeta utifrån
  • med lätthet kunna skapa nya relationer och du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang
  • vara IT-intresserad, har vana att arbeta i Office 365 samt har lätt för att lära dig nya IT-system.

Vad kan vi erbjuda dig
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid tom 31 december 2019 med tillträde snarast. Placering är Stockholm. Vi erbjuder dig subventionerade luncher och flexibla arbetstider. Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med bland annat tvärbanan, stationen Stora Essingen är placerad på andra sidan gatan. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation. Vi för 234 000 lärares, skolledares, lärarstudenters och studie- och yrkesvägledares talan och driver skolförändring. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande....

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group