OMD är en del av Omnicom Group, en amerikansk reklam- och mediebyrågrupp. Den rankas som en av världens största när det gäller global omsättning och geografisk spridning. Omnicom Group har ett globalt mediebyrånätverk i Omnicom Media Group vilket inkluderar mediebyråerna OMD och PHD. Vi är idag närmare 200 anställda inom Omnicom Media Group och har kontor i Stockholm och Göteborg. Den aktuella tjänsten är belägen i Stockholm.

Vår avdelning växer och vi söker därför en driven person med stark analytisk förmåga och stort intresse och nyfikenhet för data, varumärken, media och kommunikation som vill jobba i vårt Insight-team. Ditt uppdrag blir att förse våra kunder med konsumentinsikter och marknadsanalyser med utgångspunkt i kundens affär.

Vi lever i en värld som till synes snart är helt digital och med det följer fantastiska möjligheter. I en digital värld är mätningar centrala och vi kan i allt högre grad mäta människors beteende i den digitala miljön. Men vad säger ett digitalt beteende om människors uppfattningar, attityder och åsikter?

För att vara framgångsrika i vårt insiktsarbete till våra kunder är bryggan mellan digitala beteendemätningar och intervjubaserade mätningar som behandlar människors medvetna och omedvetna uppfattningar, attityder och åsikter helt avgörande. Vi utgår alltid från människan och individen för att göra ett affärsutvecklande insiktsarbete för effektivare kommunikation och starkare varumärken.

Vi söker dig som är socialt utåtriktad, knivskarpt analytisk och drivs av nyfikenhet för kommunikation men framförallt för människor.

Vi tror att du har

  • Minst ett par års erfarenhet av att arbeta med research eller mätuppdrag. Eller att du på annat sätt arbetat med visualisering och analys av data som baserar sig på människors uppfattning, åsikter, handlingar eller beteenden.
  • Vana av ett dynamiskt och innovativt arbetssätt med rutin av att arbeta med flera olika projekt samtidigt och driva dem från start till mål.
  • Förmåga och erfarenhet av att sammafatta och dra slutsatser från stora mängder data.
  • Erfarenhet att presentera ditt arbete inför grupper med människor på ett pedagogiskt sätt och skapa förtroende och inspirera din publik.
  • Relevant utbildning, troligen med inriktning på marknadsföring, kommunikation, ekonomi, statistik eller liknande.
  • Mycket goda kunskaper i Office-programmen Excel och Powerpoint.
  • Tidigare erfarenhet av mediebyrå/medieföretag och kunskaper i RM, Sesame, webb-analys och SPSS är meriterande.

Inom OMD är insikter, idéer och resultat ledord som driver vår affär och vår Insight-avdelning är en central del av vår organisation. Vi genomför intervjuer löpande och ber dig därför skicka din intresseanmälan så snart som möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om tjänsten besvaras av Per Ekfeldt, Insight Director. 0704-105808 eller per.ekfeldt@omd.com

Ansök här.

MedieJobbStrategiStockholm
OMD är en del av Omnicom Group, en amerikansk reklam- och mediebyrågrupp. Den rankas som en av världens största när det gäller global omsättning och geografisk spridning. Omnicom Group har ett globalt mediebyrånätverk i Omnicom Media Group vilket inkluderar mediebyråerna OMD och PHD. Vi är idag närmare 200 anställda inom Omnicom...