Söker du utmaningar i en koordinerande roll där du får möjlighet att ta stort självständigt ansvar? Då tror vi att rollen som Information Manager är intressant för dig!

Vem är du?

Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina styrkor, vilket syns i din förmåga att samspela med flera aktörer och bidra till att projekten du deltar i leds i mål. Som person är du positiv och samarbetsorienterad, du trivs med att prata inför grupp och är trygg med att ställa krav på medlemmarna i teamet. Du har en vana av att jobba i projekt och kan kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv. En nära dialog med vår kund är en förutsättning för att bli framgångsrik i rollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi ser allra helst att du har erfarenhet av teknikinformation, dokumenthantering eller liknande, men vi söker även dig med erfarenhet av koordinering eller kvalitet som vill fokusera dina koordinerande erfarenheter inom informationshantering.

Rollen

Som Information Management konsult kommer du att leda och utveckla våra kunders dokumentstyrningsprocesser och produktstrukturer. I rollen kommer du agera som projektledarens högra hand och ansvara för att koordinera samt leverera information i diverse projekt. Framtagningen av dokumentationen kommer att utföras av övriga deltagare i projektet och kan bestå av dokument, ritningar och metadata som skall implementeras i olika IT-system. Din roll kommer här vara att tydligt förmedla krav och syfte till projektets medlemmar med hjälp av tydlig kommunikation och med ett pragmatiskt förhållningssätt. I det stora hela får du möjligheten att bidra till att en effektiv och kvalitetssäkrad projektprocess och ges möjlighet att påverka och utveckla din roll och dina arbetsuppgifter.

I rollen kommer du ansvara för att:

  • projektets informationsleverans samt uppföljande och utvecklandet av processer inom området
  • ha löpande och nära dialog med projektets medlemmar samt hantera krav mot underleverantörer och kunder gällande dokumentation
  • kommunicera informationsproduktionens framdrift genom muntliga presentationer och rapporter i projektinterna möten och externt

Känner du inte igen dig i titeln? Kärt barn har många namn och IM-rollen benämns ofta olika i olika industrier, exempel kan vara Document Manager, Configuration Manager, Document Lead, Document Control, Life Cycle Information Coordinator, Master Data Coordinator etc.

Vilka är vi?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Som Information Management konsult är du en del av Semcons affärsområde för produktinformation som med ca 600 medarbetare världen över hjälper våra kunder med teknikinformation, E-Learnings, dokumentationshantering mm. Närmast på din avdelning kommer du att tillsammans med ett härligt gäng på ca 25 konsulter stötta våra kunder i några av våra spännande projekt. Vi jobbar för att upprätthålla en god sammanhållning i gruppen genom att stötta varandra i våra uppdrag samt att träffas regelbundet i samband med gemensamma frukostar, After Works etc. Vi vill skapa känslan av att vara del av något större.

Tycker du att beskrivningen ovan passar in på dig och är du intresserad av att bli en del av vårt härliga gäng? Tveka då inte med att skicka in din ansökan!

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationGöteborg
Söker du utmaningar i en koordinerande roll där du får möjlighet att ta stort självständigt ansvar? Då tror vi att rollen som Information Manager är intressant för dig! Vem är du? Vi söker dig som ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina styrkor, vilket syns i din förmåga...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group