Är du kreativ med visuellt fokus och gillar marknadskommunikation? Är du en effektiv och initiativrik formgivare som också är prestigelös och positiv? Vill du bidra till något livsviktigt? Sök då jobb på Locums kommunikationsenhet. Vi söker en grafisk formgivare som kan kommunikation. Här har du chans att göra något livsviktigt – på riktigt!
Beskrivning av rollen och ansvarsområden  
Som grafisk formgivare stöttar du våra kommunikatörers projekt med layout och form inom såväl digitala som analoga kanaler. Produktionerna varierar ifrån digitalt material för sociala medier, film, webbsidor och powerpointpresentationer till fasadvepor, foldrar och mässmontrar. Du arbetar utifrån Locums och Region Stockholms grafiska profiler och självklart har du en stor kreativ förmåga till utveckling inom det visuella uttrycket.
I din roll på kommunikationsenheten kommer du också att arbeta med kommunikation i ett bredare perspektiv. Tillsammans med övriga medarbetare inom enheten är du ett stöd i kommunikationsfrågor till hela organisationen, vilket kan innebära exempelvis produktion av texter, publicering på digitala kanaler eller produktion av film.
Kommunikationsenheten består idag av åtta personer. Du har egna ansvarsområden men samarbetar i många delar med övriga personer inom enheten. Vi samverkar även med våra kunders kommunikationsenheter liksom med Region Stockholms centrala kommunikationsavdelning. Kontaktytorna som du får är därmed såväl interna som externa. Vissa ansvarsområden kommer att vara förutbestämda, men mycket arbete är också löpande kommunikationsinsatser. Du rapporterar till Locums kommunikationschef.
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är en erfaren grafisk formgivare. Du har en grafisk utbildning och erfarenhet av digital- och trycksaksproduktion. Minst fem års erfarenhet som grafisk formgivare är ett krav liksom att arbeta obehindrat i verktygen Photoshop, Illustrator och Indesign. Goda kunskaper inom Powerpoint samt Premiere är ett plus.
I din roll på kommunikationsenheten kommer du också att arbeta med kommunikation i ett bredare perspektiv. Här gäller det att vara en mycket god skribent och att ha sinne för kommunikation i sin helhet. Du är van vid att snabbt sätta dig in i kommunikationsprojekt samt leverera effektivt och i tid. Erfarenhet från arbete på kommunikationsbyrå eller informationsavdelning med inhouseproduktion är en fördel liksom arbete inom större organisationer och bygg- eller fastighetsbranschen.
Ett gott omdöme och fingertoppskänsla för kommunikation är en förutsättning för det här jobbet. Som formgivare har du känsla för färg och form men även tillgänglighet. Mycket goda kunskaper i det svenska språket är grundläggande.
Personliga egenskaper  
Din kreativa förmåga och vilja till att utveckla Locums visuella uttryck är mycket viktig. Vi vill ta Locum in i framtiden genom ett tydligt och modernt varumärke som har fokus på vår livsviktiga uppgift för vården.
Locum är inne i en expansiv period med många stora byggprojekt, varför en positiv inställning och nyfikenhet är viktiga redskap i såväl problemlösning som förändringar. Prestigelöshet är viktigt, rollen innebär såväl strategiskt utvecklingsarbete som mer vardaglig produktion. Det är viktigt att du är förtroendeingivande, drivande och lösningsfokuserad samt att du har stor vana av konsulterande verksamhet.
Eftersom det på en kommunikationsenhet ibland måste gå snabbt, är du van att hantera snabba vändningar och ändrade förutsättningar. Då tjänsten innefattar löpande arbetsuppgifter i kommunikationsprojekt överlag (internkommunikation, operativt arbete och kommunikativt stöd till organisationen) bör du vara prestigelös och orädd för att kavla upp ärmarna då det behövs. Tjänsten omfattar också jourberedskap inom kommunikation.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Tillträde snarast. Tjänsten är en visstidsanställning under ca ett år med eventuell möjlighet till förlängning.
Vad gör vi på Locum och vad kan vi erbjuda dig?
Vi förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt vår ägare Region Stockholm. Genom engagemang, proaktivitet, innovation och samverkan erbjuder vi sjukvården och invånarna i länet attraktiva och hållbara vårdmiljöer. Just nu händer det mycket spännande hos oss. Vi har bestämt oss för att bli ledande inom utveckling av vårdmiljöer i Sverige. Vi utvecklar också vår kommunikation till att bli mer marknadsinriktad och mer visuell.
Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas, med samhällsnytta i fokus. Här finns också kompetenta kollegor, kontinuerlig kompetensutveckling och goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.
Som anställd på Locum får du tillgång till attraktiva förmåner. Gå in på våra karriärsidor på locum.se för att läsa mer.
Ansökan  
Vid frågor om tjänsten går det bra att kontakta Åsa Berg, Kommunikationschef. Observera att urval sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
MedieJobbDesign & GrafikStockholm
Är du kreativ med visuellt fokus och gillar marknadskommunikation? Är du en effektiv och initiativrik formgivare som också är prestigelös och positiv? Vill du bidra till något livsviktigt? Sök då jobb på Locums kommunikationsenhet. Vi söker en grafisk formgivare som kan kommunikation. Här har du chans att göra något...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group