Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer.

NFC: s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av sju sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen fotografering av spår och fingeravtryck för jämförande undersökning samt fotografering av kriminalteknisk bevisning på fältet och i studio. I arbetet ingår även bildhantering – d.v.s. arkivering, registrering och bearbetning. Rekonstruktionsfilmning och filmredigering är andra förekommande arbetsuppgifter. I arbetet förekommer exponering för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det krav på förmåga att hantera situationer professionellt med fokus på verksamhetens mål.

Du kommer att ha kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har:

  • Treårig eftergymnasial utbildning inom fotografi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Fullgott färg-, siffer-, och bokstavsseende
  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av bildbehandling och videoredigering
  • Erfarenhet av nätverk och installation i Mac-, och Pc-miljö
  • Goda erfarenheter av att hantera stillbilds-, videokamera-, samt ljudutrustning
  • Goda tekniska kunskaper inom bild-, och ljudutrustning
  • Erfarenhet av att utbilda och/eller föreläsa inom fotografering

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är ansvarsfull, analytisk, noggrann samt kvalitetsmedveten. Du har en god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt. För att lyckas i rollen är det av stor vikt att du har en god prioriteringsförmåga samt att du är öppen för återkoppling, nya perspektiv, ständig inlärning och självutveckling.
Laboratoriet i Malmö är ackrediterat enligt ISO 17025, varför erfarenhet av kvalitetsarbete värdesätts.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Ansök här.

MedieJobbDesign & LjudMalmö
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 480 personer. NFC: s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för...