Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter med cirka 14 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Försäkringskassan uppdrag – att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen.

Vi utgår från den statliga värdegrunden: rättssäkerhet, service och effektivitet. Det är en förutsättning för Försäkringskassans legitimitet i samhället. Som företrädare för myndigheten respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för verksamheten.

Arbetsuppgifter och ansvar 

Som en del i presstjänstteamet kommer du att arbeta med att analysera, planera, genomföra och följa upp externa kommunikationsinsatser riktade till media, för att öka kunskapen om socialförsäkringen och Försäkringskassans verksamhet. Du skriver debattartiklar, pressmeddelanden och Twitterinlägg. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor från övriga kommunikationsavdelningen och experter inom myndigheten. Du kommer också att ansvara för att de medier som kontaktar myndigheten med frågor får snabba och korrekta svar. I uppdraget ingår att stötta myndighetens chefer, talespersoner och andra som medverkar i media med rådgivning, faktaunderlag, förberedelser och medieträning. Det ingår även omvärldsbevakning, identifiera behov av och planera medieinsatser. Du är kreativ och vet hur en nyhet får maximal uppmärksamhet i traditionell såväl som sociala medier. Du är nyfiken och bidrar till hur Försäkringskassans proaktiva mediearbete kan stärkas.

Vi söker dig som 

 • Har universitets- eller högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikation eller liknande, eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
 • Har några års erfarenhet av liknande arbete
 • Vill arbeta i högt tempo och med flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du är initiativrik och van att självständigt leverera mot uppställda mål
 • Är prestigelös och har lätt att skapa kontakter och samarbeta med andra
 • Erfarenhet av att förklara komplicerade frågor och samband på ett enkelt sätt – skriftligt och muntligt
 • Har stort samhällsintresse

Det är meriterande om du har

 • Arbetat som journalist
 • Erfarenhet från arbete på myndighet eller motsvarande offentlig verksamhet
 • Bred kunskap om den politiska beslutsprocessen i riksdagen och regeringskansliet
 • Jobbat med frågor som rör socialförsäkringen
 • Dokumenterad erfarenhet av sociala medier och god IT-vana
 • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt 

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med placering på Telefonplan i Stockholm. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse. I tjänsten ingår även att ha ansvar för pressjouren vissa kvällar och helger. Då tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer att genomföras så kräver anställningen svenskt medborgarskap. Om du har frågor, kontakta: 

Rekryterande chef Robert Andersson, 072-598 00 17 HR-specialist Stig Lindblom, 010-116 90 63, Fackförbundet ST: Peter Hjelm, 010-116 10 53, SACO: Gunnel Andersson, 010-114 54 39, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter med cirka 14 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Försäkringskassan uppdrag - att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen. Vi utgår...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group