Storytel är Nordeuropas största tjänst för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Vi erbjuder tusentals ljudböcker och e-böcker i Sverige, Danmark, Norge, Holland, Polen, Spanien, Finland och Ryssland och förväntas lansera på flera nya marknader inom närmsta tiden. Vi ser oss som marknadsledande inom ljudböcker och vårt fokus är att ge våra kunder en bra upplevelse samtidigt som vi har väldigt roligt i vårt arbete!
Storytel Original är teamet som ansvarar för att ta fram nya berättelser, skrivna direkt för ljud och nu behöver vi förstärkning med ytterligare en förläggare.

Om tjänsten
Som förläggare på Storytel Original är du en del av det svenska teamet, men du har även kontinuerlig kontakt och samarbete med SO-team på andra marknader.

Ditt arbete kommer främst att bestå av att:
Kontakta och inspirera författare att skriva för SO-formatet
Hitta och bedöma berättelser och idéer/koncept
Förhandla om kontrakt
Fastställa och följa upp produktions- och utgivningsplaner
Fastställa och följa upp budget
Uppnå satta utgivningsmål

Din profil

Vi söker dig som har:
En relevant högskoleutbildning inom exempelvis humaniora, kommunikation eller journalistik
Åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet. Tidigare arbete med serie- och manusdramaturgi är meriterande
Ett brinnande intresse för dramaturgi och berättande samt ett utomordentligt språkligt gehör.
Utmärkta kunskaper i engelska, eftersom Storytel är ett internationellt företag. Ytterligare språk är meriterande.

Förutom en passion för berättelser i allmänhet, och ljudböcker i synnerhet, har du känsla för vad som är kommersiellt gångbart. Du är nyfiken på nya utgivningsformat och har en god förmåga att tänka ur våra kunders perspektiv. Du är mycket bra på att uttrycka dig, både skriftligt och muntligt. Du är social, initiativrik och bra på att samarbeta.

Ansök här.

MedieJobbAdministrationStockholm
Storytel är Nordeuropas största tjänst för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Vi erbjuder tusentals ljudböcker och e-böcker i Sverige, Danmark, Norge, Holland, Polen, Spanien, Finland och Ryssland och förväntas lansera på flera nya marknader inom närmsta tiden. Vi ser oss som marknadsledande inom ljudböcker och vårt fokus är...
MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp