Vill du vara med och göra dokumentärfilm om svenskhet i kris? Initiera samtal med publiken? Dra in medel så projektet kan växa ytterligare? Driva positiv förändring? Bygga företag?

Vårt mål är positiv samhällsutveckling. Vi gör det genom dokumentärfilmer och spridning. Centralt för oss är att arbeta effektivt och nyttodrivet. Vi är tre producenter och en projektkoordinator samt ett tiotal frilansar. Liknande företag är australiensiska Shark Island Productions eller amerikanska Participant Media. Våra projekt är baserade på långfilmer, kortfilmer och festivaler, t.ex.: SE BARNEN (sebarnen.org), Go Straight Home (gostraighthome.org) och Sällsynta Filmfestivalen.

På Film and Tell är en producent ansvarig för att föra ett projekt, eller en del av projekt, i mål. På sikt kan det innebära att man kan starta upp nya projekt. Den Junior Producer vi anställer kommer arbeta med ett projekt om svenskhet i kris, tillsammans med producenten Oscar Hedin. Arbetsuppgifterna är:
– Dokumentärfilmsproduktion. Att assistera det kreativa teamet: producent, regissör, klippare, fotograf och annan personal. Meriterande är om du har erfarenhet av dokumentärfilmsproduktion. Ange om du har det.
– Visningsarbete. Att föra dialog med publiken om svenskhet genom att visa material och filmer på minst 150 visningar via ett antal kanaler som Film and Tell och projektets partners har. Meriterande är om du har producerat och lett event (t.ex. filmvisningar eller föreläsningar).

Ange om du har det.
– Finansiering och försäljning. Projektet ska expandera med nya intäkter, främst genom B2B. Det kräver att Junior Producer hjälper producenten att dra in nya medel. Meriterande är om du dragit in intäkter, gärna till ett projekt eller organisation. Ange om du har det.
Du måste kunna arbeta mycket självständigt, själv-organiserat och disciplinerat. Du är idérik, driven, ansvarstagande, serviceinriktad. Du är ordningsam, stresstålig, har improvisationsförmåga, kan hantera många olika processer samtidigt, gillar att göra ständiga prioriteringar och har ett gott humör. Du är intresserad av affärs-och organisationsutveckling, och gillar att jobba i en liten organisation med växtvärk. Vi söker en person som gilalr entreprenörstillståndet ? att skapa nytt i en ny bransch. Tanken är att du på sikt ska arbeta med andra av Film and Tells projekt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska. Ange om du kan. Det är bra att förstå norska. Ange om du kan. Du måste kunna hantera sociala medier och helst även wordpress. Ange om du kan. Arbetsplatsen finns på Hornstull i Stockholm. I arbetet förekommer resor. Vi har inte fasta arbetstider.

Tjänsten är en provanställning om övergår i en fast tjänst. Garanterad lön är 21 000 SEK. Vi har en trappa där lönen baseras på hur mycket man drar in (i detta fall tillsammans med Hedin), kan hålla marginal, håller hög kvalité i leveranserna samt är är en god och snäll medarbetare. Möjligheter att höja lönen är goda för den som gillar att sälja, är målinriktad och disciplinerad. Vi har en även bonus varje år kopplad till företagets resultat.

Skicka ett ansökningsbrev, ett CV (inklusive tre referenser) och eventuella arbetsprover tillkarriar@filmandtell.com. Märk mailet Junior Producer och ditt namn. Vi vill ha din ansökan inne före den 10/8. Det kommer bli många ansökningar till tjänsten så vi kan tyvärr inte förbinda oss att bekräfta ansökans mottagande, eller informera hur anställningsprocessen går.

MedieJobbVideo & DesignStockholm
Vill du vara med och göra dokumentärfilm om svenskhet i kris? Initiera samtal med publiken? Dra in medel så projektet kan växa ytterligare? Driva positiv förändring? Bygga företag?Vårt mål är positiv samhällsutveckling. Vi gör det genom dokumentärfilmer och spridning. Centralt för oss är att arbeta effektivt och nyttodrivet. Vi...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp