På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Erfaren projektledare till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren projektledare till avdelningen för teknikutveckling och annat stöd. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är projektledning, dvs. du leder, koordinerar och följer upp projekt från initiering till avslut. I ditt ansvar ingår att säkerställa att projekt levererar resultat inom överenskomna ramar och budget, liksom att projektens mål och acceptanskriterier uppnås. Kontinuerlig statusrapportering till berörda intressenter utgör en viktig del i rollen. Du har många kontakter internt med bland annat produktledare och andra projektledare. Kontakter förekommer även externt med samarbetspartners, leverantörer och konsulter. Du kommer att delta i process- och metodförbättringar och förväntas bidra med idéer som främjar myndighetens förmåga att effektivt leverera resultat.

Vi ställer höga och tydliga krav på våra projektledare, samtidigt som du har stor frihet och får driva projekt med utmaningar som är svåra att hitta någon annanstans. Hos oss får du möjlighet utveckla dina ledaregenskaper och samtidigt utvecklas inom projektledning. Du kommer att arbeta med unik teknik tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Resor inom Sverige kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen, företrädesvis inom IT/systemutveckling alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet, t ex inom IT och telekom. Vi ser att du även vidareutbildat dig inom projektledning, gärna med en certifiering inom området. Har du även vidareutbildning inom ledarskap är det meriterande. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med projektledning och implementering av IT-relaterade projekt. Vidare har du goda datorkunskaper och positivt är om du har kunskap om ekonomisystem, revisionshanteringssystem samt digitala projekt- och utvecklingsverktyg.

Meriterande är om du har erfarenhet inom försvarsmakten och en fördel är om du har arbetat med process- och verksamhetsutveckling. Tjänsten förutsätter att du kan skriva och kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god förmåga att leda och engagera andra i projektgrupp. Med ett strategiskt och långsiktigt synsätt tar du stort ansvar för ditt verksamhetsområde och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som gagnar arbetet. Du har hög kvalitetsmedvetenhet och kan planera dina uppgifter på ett effektivt sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, är en god kommunikatör och ser till att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Du har gott omdöme med förmåga att prioritera och göra rätt avvägningar i krävande situationer, med din stabilitet och uthållighet ser du till att projektens mål uppfylls.

Ansök här.

MedieJobbProjektledningStockholm
På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta...