PRINTWORKS är ett ungt bolag inom inredning och design som lanserades i början av 2017. Idag finns vi hos återförsäljare i över 30 länder med USA, Australien, Sverige och Tyskland som våra största marknader. Kunderna är alltifrån high end varuhus såsom Selfridges och Liberty i London, Le Bon Marche och LaFayette i Paris, Nordstrom och Macy’s i NY till större inrednings/livsstilskedjor såsom HM Home och ARKET.

På den svenska marknaden hittar du oss i såväl kedjor så som Åhléns, Designtorget, Lagerhaus, NK och Akademibokhandeln, till enskilda designbutiker, museer eller bokhandlare.

Via vår webbshop printworksmarket.com säljer vi till Europa med Sverige, Tyskland och Nederländerna som största marknader. I takt med att vi ser en stark tillväxt i alla kanaler så är vi nu på jakt efter en ung, hungrig, analytisk och affärsdriven E-handels ansvarig – E-commerce manager.

OM TJÄNSTEN

Ena dagen sitter du och förhandlar fraktkostnader med partners och implementerar detta på siten, andra dagen ser du att varukorgarna växer men inte leder till köp och tar action på detta och tredje dagen följer du upp Facebook annonser som inte levererar och ser tillsammans med Content Designern till att ta fram nya mer träffsäkra kampanjer. Fjärde dagen åker du ut till lagret för att säkra att förpackningar och leveranser sker perfekt. Och femte dagen fokuserar du Google Ads och Shopping.

Så här kan en vanlig vecka se ut som e-commerce manager hos oss på Printworks.

Vi söker en datadriven e-commerce manager som ska vara övergripande ansvarig för försäljning och marknadsföring av PRINTWORKS i digitala kanaler. I detta ingår att sätta upp säljstrategier, KPIer och maximera siten printworksmarket.com’s trafik samt förbättra konverteringsgraden. Det ingår även att förbättra kundflöden, köpprocesser och se över inköpsflöden. Du kommer ha resultat- och budgetansvar för hela den digitala affären. I ditt team kommer du ha en content designer som tar fram allt material.

VEM SÖKER VI

Du är en av dessa personer som hela tiden vill utvecklas och vet att du är menad att skapa något större. Du har en akademisk utbildning i bagaget som har lärt dig att strukturera, analysera och förstå affären men du är inte fyrkantig. Du gillar det kreativa och vackra, trots att du inte är den som själv är bäst på det. Du älskar att grotta i excel och siffror för att hela tiden hitta nya vägar och lösningar för tillväxt. Du är insatt i populärkulturen och har en bra känsla för samhällstrender och för vad som komma skall.

Trots att du är relativt ung på arbetsmarknaden (3-5 års arbetslivserfarenhet) så har du alltid hållit på med projekt vid sidan om dina studier. Kanske har du haft en egen e-handel. Du har erfarenhet av SEO, SEM, Google Shopping, Analytis och Facebook Ads. Inte bara genom att analysera och förstå data men också genom att själv hands-on skapat, testat, analyserat och följt upp kampanjer inom de olika kanalerna.

ARBETSUPPGIFTER

 • Huvudansvarig för vår webbshop www.printworksmarket.com och driva vår digitala försäljning i alla kanaler
 • Tillsammans med VD sätta årsbudget, strategi, mål, PnL och uppföljningsformat för affärsområdet e-handel
 • Veckovis uppföljning och rapportering till VD
 • Dagligen analysera trafik och effektivitet i e-handeln och optimera hemsidan, processer och flöden
 • Analysera och optimera vår webbshop utifrån besökarnas beteende.
 • Utveckla datadrivna sälj- och marknadsföringsstrategier och marknadsplaner (social, sök, display, partnerskap, marknadsplatser etc.) och ansvara för att dessa implementeras
 • Löpande skapa och utvärdera kampanjer i Facebook , Google och annan relevant media.
 • Agera kravställare mot samarbetspartners/byråer
 • Löpande SEO optimera siten
 • Säkerställa att köpflödena är optimerade – från köp till plock och frakt
 • Hantera inkommande kundtjänstärenden som rör e-handeln
 • Omvärldsbevakning inom e-commerce samt konkurrensanalyser

ERFARENHET /BAKGRUND

 • Akademisk utbildning, gärna inom ekonomi och gärna någon e-handels inriktning
 • 3-5 års erfarenhet från e-handel och digital marknadsföring där du jobbat mot försäljningsmål på ett framgångsrikt sätt
 • God kunskap och intresse av de senaste digitala trenderna, verktygen och plattformarna. Ett krav är att du kan skapa och följa upp kampanjer i FB Ads Manager och Google Ads.
 • Ett stort plus är om du har arbetat på Google eller med Google ads på en digital byrå eller e-handelsbolag.
 • Stort intresse av analys, försäljning och marknadsföring via social digitala och sociala kanaler
 • Självgående med ett naturligt sinne för att förstå vilka aktiviteter som ger mest effektivitet
 • Kreativ initiativtagare, en riktig ”doer” som gör saker själv, testar sig fram och förstår att framtidens digitala försäljning handlar om att skapa kreativa samarbeten och nya plattformar
 • För att trivas och lyckas i rollen är det avgörande att du har ett intresse och förståelse för trender och design
 • Du är en fena på excel och kan engelska flytande i skrift och tal.

VI ERBJUDER

PRINTWORKS är ett nytänkande och snabbväxande retail och e-commerce-företag. Vi har den enkla ambitionen att ta lekfullhet och design till människors hem. Alla våra medarbetare är nyckelspelare för att bygga ett framgångsrikt företag. Det betyder att samtliga kollegor, oavsett position, ska ha ett stort intresse för våra kunder, produkter, och för företaget. Vi tror inte på onödiga möten och administration, eller på att hålla hårt i gamla regler. Vi tror att i en ständigt föränderlig värld, måste vi utmana våra medarbetare att testa sina gränser inom sina områden, men också inom nya.

Vi är ett ungt team om sju personer – ekonomi, designers, säljare och inköp – som sitter i fina designade lokaler precis vid Hötorget i Stockholm. Vårt fokus har hitintills framförallt legat på återförsäljarmarknaden internationellt men kommer nu att satsa ordentligt även på ehandeln framåt.

Ansök här.

MedieJobbE-commerceStockholm
PRINTWORKS är ett ungt bolag inom inredning och design som lanserades i början av 2017. Idag finns vi hos återförsäljare i över 30 länder med USA, Australien, Sverige och Tyskland som våra största marknader. Kunderna är alltifrån high end varuhus såsom Selfridges och Liberty i London, Le Bon Marche...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group