Som E-Commerce manager på Olsson & Gerthel kommer du att hantera vår e-handelsplattform och ansvara för försäljningen på densamma. Du förväntas arbeta med att driva trafik och förbättra vår försäljning och online-närvaro, som vuxit stadigt sedan vi slog upp dörrarna till vår e-handel 2011 och idag är vårt största verksamhetsben.

Som person är du kreativ och gillar att utforska nya sätt att nå kunder på via digitala kanaler utan att för den sakens skull negligera de rutinmässiga uppgifterna. Du kommer att få stöd för att komma igång, men vi räknar givetvis med att du blir självgående och tar ansvar för ditt eget arbete och ansvarsområden när du blivit varm i kläderna.

Du kommer att jobba tätt med framför allt vår VD och vår inköpare för att kombinera vårt sortiment och företagets kärnvärden med våra resultatmässiga målsättningar för vår e-handel.

Innehållsmässigt förväntas du verkställa kampanjer, lägga upp nya produkter och underhålla allt innehåll på sajten såsom startsidan, kampanjsidor, producera återkommande nyhetsbrev m.m.

Du kommer bl.a. att ha kontakt med våra leverantörer (vi har över 300 st) för att få åtkomst till bildmaterial m.m. och du kommer att arbeta tillsammans med andra inom företaget med uppläggning av nya produkter där ditt område främst rör text och bild i försäljningssyfte. Det innebär konkret att du förväntas kunna skriva sökmotoroptimerade produktbeskrivningar såväl som retuschera bildmaterial.

Du förväntas kunna hantera Google Adwords, Google Shopping, Google Analytics såväl som ansvara för och aktivt arbeta med vår placering i organiska sökresultat. Övervakning och analys av besökare, rörelsemönster, usability, konverteringsgrad och relaterat arbete ligger i hjärtat av tjänsten.

Vi är ett litet och flexibelt företag och är inte låsta i våra ramar kring vilken typ av kandidat vi söker. För oss är personkemi och ambition viktigare än att du matchar alla våra på förhand utsatta tankar och ramar för rollen. Du kanske besitter kompetens utöver eller istället för enstaka av de efterfrågade meriterna, och då kan det givetvis också vara av intresse för oss.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av CMS, e-handelsplattformar, affärssystem
 • God vana av SEM (SEA+SEO)
 • Väldigt god datorvana (verksamheten är främst Windows-baserad men undantag är inte omöjliga)
 • Hög nivå på skriftlig kommunikation (Svenska / Engelska)

Meriterande

 • Erfarenhet av konverteringsoptimering
 • Erfarenhet av att skriva innehåll för content marketing
 • Erfarenhet av produktion av tryckmaterial (annonser, visitkort m.m)
 • Intresse för möbler och inredning
 • Erfarenhet av marknadsföring via influencers
 • Erfarenhet av bildbearbetning
 • Erfarenhet av videobearbetning
 • Erfarenhet av programmering i PHP (Drupal)

Vi förväntar oss inte sökanden som uppfyller alla meriterande kriterier, utan det är snarare att betrakta som en lista över kompetenser som i vissa kombinationer skulle vara till gagn för dig i din roll.

Ansök här.

MedieJobbE-commerceMalmö
Som E-Commerce manager på Olsson & Gerthel kommer du att hantera vår e-handelsplattform och ansvara för försäljningen på densamma. Du förväntas arbeta med att driva trafik och förbättra vår försäljning och online-närvaro, som vuxit stadigt sedan vi slog upp dörrarna till vår e-handel 2011 och idag är vårt största...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group