INTERSPORT är världens största sportkedja med fler än 5500 butiker i 44 länder. I Sverige har vi ett butiksnätverk med runt 140 butiker och en e-handel. Vår mission är att skapa köpupplevelser i världsklass och inspirera till ett hållbarare liv!

Den digitala organisationen E-commerce ansvarar för att driva och skapa försäljning via e-handel för INTERSPORT AB och Löplabbet. Våra kunder ställer krav på tillgänglighet, bekvämlighet och att vi lever upp till våra löften. Om du vill vara med att skapa en fantastisk köpupplevelse, oavsett om det är i butik eller via e-handeln, så är du den vi söker!

Din nya roll

Som E-commerce Manager kommer du att arbeta brett inom e-handel och ansvara för den dagliga och operativa driften av intersport.se och TEAM. Fokus är en köpupplevelse i världsklass för våra besökare. I din roll förväntas du att bidra med input i det strategiska arbetet för e-handel och de digitala kanalerna samtidigt som du är redo att kavla upp armarna och arbeta operativt där det behövs.

 • Personalansvar över ett team på 4 personer
 • P/L ansvar för e-handeln
 • Ansvar för uppföljning och kontinuerlig förbättring av relevanta KPI:er i de digitala kanalerna
 • Konkurrens- och trendbevakning för e-handeln
 • Ansvar för budgetplanering
 • Ansvar för kampanj- och aktivitetsplanering
 • Bidra med kunskap och insikt för tvärfunktionellt lärande
 • Kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete av de digitala kanalerna för bästa köpupplevelse

Kvalifikationer

I grunden tror vi att du har en relevant utbildning inom e-handel, digitala affärer, marknadsföring, ekonomi/försäljning, eller annat relevant område samt kunskap genom minst 3-års erfarenhet av arbete inom e-handel i en ledande befattning.

Övriga kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete i ledande befattning med personalansvar
 • Erfarenheter av arbete med trafikdrivning, kundbeteende och lojalitet
 • Arbete med konverteringsoptimering och kundanskaffning
 • Erfarenheter inom budgetarbete och resultatanalys
 • Erfarenheter inom operativ e-handel och digital marknadsföring
 • Kunskaper inom inRiver/PIM
 • God vana av arbete i CMS eller motsvarande verktyg

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att se helheten och kunna ta hand om arbetsuppgifter hela vägen i kedjan. Du kan bryta ner strategiska planer till operativa aktiviteter och besitter en god prioriteringsförmåga i en miljö med korta deadlines. Som person motiveras du av att arbeta mot mål och finner drivkraft i att nå resultat, samtidigt som du förstår värdet av en bra planering och uppföljning. Du har god förståelse för digitala köpupplevelser och ett brinnande intresse för framtida utmaningar kring digitalisering inom detaljhandeln.

Vi ser även att du som person är kreativ och fokuserar på lösningar och möjligheter, samt är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta både internt och externt.

I ditt personalansvar krävs att du är kommunikativ, prestigelös och förtroendegivande som ledare. Du är mån om att vårda, utveckla och utmana dina medarbetare.

Ansökan
Låter det spännande? Ansök redan idag, urval och intervjuer sker löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Johan Lidenmark, johan.lidenmark@intersport.se , CDO.

Ansök här.

MedieJobbE-commerceGöteborg
INTERSPORT är världens största sportkedja med fler än 5500 butiker i 44 länder. I Sverige har vi ett butiksnätverk med runt 140 butiker och en e-handel. Vår mission är att skapa köpupplevelser i världsklass och inspirera till ett hållbarare liv! Den digitala organisationen E-commerce ansvarar för att driva och skapa...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group