Vill du vara med och bygga morgondagens stjärnor? Vi på Warner Music Sweden söker en Digital Strategist & Ads Manager till vårt team. Idag jobbar vi på Warner Music med artister som Ed Sheeran, Galantis, Bruno Mars, Miriam Bryant, Håkan Hellström, David Guetta, Laleh, Måns Zelmerlöw, Sabina Ddumba och många fler.

Vår rollbeskrivning
I heltidstjänsten som Digital Strategist & Ads Manager ansvarar du för att sköta marknadsföringen av våra lokala och internationella releaser. Du kommer vara delaktig i hela processen från beställning av material från våra Motion Graphic Designers, hantera din egna budget samt sätta upp och följa upp kampanjer.

I rollen ansvarar du även för vår digitala PR-strategi. Vilken är målgruppen, när ska den nås och med vilken typ av kommunikation och innehåll, är frågor du kommer svara och försöka lösa dagligen. Du implementerar en CRM-strategi, jobbar dagligen med tillväxt i våra och våra artisters digital kanaler.  Tjänsten som Digital Strategist & Ads Manager ska tillsättas omgående och är en heltidstjänst. Att ha jobbat i musikbranschen eller en närliggande bransch på t ex byrå är meriterande men inget krav.

Dina färdigheter 
Viktigt
– Varumärkesstrategier, inkl. målsättning och KPI:er Du har dokumenterad erfarenhet av framgånsrik tillväxt i digital kanaler.
– Annonsering i sociala medier: Facebook Business Manager, Snap Ads Manager, Google AdWords. Twitter och LinkedIn är även meriterande.
– UTM-Tracking (ex Linkfire)
– Expert i Excel/Google Sheets/Numbers
– Re-marketing, re-targeting och audience-building

Meriterande
– WordPress/Html/CSS
– SEO, SEM och konverteringsoptimering
– Google Analytics/Adobe Analytics
– Email Marketing – Salesforce/Mailchimp

Om Dig 

Du är en Social Media-nörd som har järnkoll på digitala trender och det senaste inom tech. Det handlar om att löpande vara à jour med nya digitala, mobila och sociala trender samt snabbt komma på vad, och hur, vi relevant kan vara del av dem genom våra egna kanaler. Det gäller att du kan och vågar tänka stort, men att du också tycker det är kul att kavla upp ärmarna och jobba operativt.

Du har tidigare erfarenhet av att jobba i och med annonsering i Facebook/Instagram och Snap, samt har stor kunskap i hur kanalerna fungerar, dels ur ett konsument, men även partner-perspektiv.

Du är bra på att formulera dig i skrift och har en känsla för det estetiska samt goda kunskaper i svenska och engelska.

Du är nyfiken, kreativ och orädd – du gillar att testa nya saker. Vi ser gärna att du är utåtriktad och inte drar dig för att träffa nya människor och knyta kontakter.

Att du gillar musik utgår vi ifrån!

Vi tror på att tillvarata människors förmågor, så möjligheterna att själv sätta sin prägel på tjänsten är stora. Intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan tillsammans med CV till jobb.wms@warnermusic.com

MedieJobbStrategiStockholm
Vill du vara med och bygga morgondagens stjärnor? Vi på Warner Music Sweden söker en Digital Strategist & Ads Manager till vårt team. Idag jobbar vi på Warner Music med artister som Ed Sheeran, Galantis, Bruno Mars, Miriam Bryant, Håkan Hellström, David Guetta, Laleh, Måns Zelmerlöw, Sabina Ddumba och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group