Till Chiffer söker vi en driven digital redaktör med ansvar för att skapa relevant content som engagerar! Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid under 4 månader, med start omgående. För rätt person finns det goda möjligheter till överrekrytering.

Om uppdraget
Nu söker vi en driven digital redaktör till Chiffer med ansvar för att skapa relevant och engagerande content för en av Chiffers största kunder. Företaget har satsat stort på content marketing vilket inkluderar en blogg/onlinemagasin, filmer, nyhetsbrev, sociala kanaler och magasin. Som digital redaktör säkrar du all aktivitet i kundens alla kanaler och att innehållet är engagerande och driver varumärket i rätt riktning. Du ingår i ett team och tillsammans driver ni små och stora projekt. Uppföljning och analys av våra aktiviteter och kampanjer är naturliga inslag i arbetet.

Rollen i korthet

Fungera som redaktör för en av våra största kunder.

Ansvara för content planering.

Ansvara för digitala produktioner gentemot våra kunder.

Ansvara för redaktionell kvalitet och idéhöjd.

Beställa och ta hand om frilansmaterial, skriva egna texter, textredigera och publicera i kundens alla kanaler.

Om dig
Vi söker dig som gillar att redaktörsyrket förändras kontinuerligt. Du håller koll på digitala trender, nya plattformar och är aktiv i sociala medier. Du är också stilsäker och har bra redaktionell känsla. Vi tror att du har arbetat i några år som digital redaktör, gärna med fokus på kommunikation mot konsument. Du är van att ”tänka” innehåll i digitala produktioner och magasin. Du har ett kommersiellt tänk och är van att följa upp aktiviteter och kampanjer, för att uppnå bästa resultat för verksamheten.

Du är naturligt nyfiken på digital utveckling och trender med mycket god förståelse för hur sociala medier kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation och övergripande affärsmål. Du är helt enkelt en person med superkoll.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss är du van att arbeta i förändring där du enkelt kan leda dig själv och prioritera bland dina uppgifter. Du ser dig som en proaktiv och självgående person som vill vara en del av att skapa något nytt. Du har hög samarbetsförmåga och tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss välkomnas det att du tar egna initiativ och är proaktiv och delar med dig av din kunskap till dina kollegor.

Vi tror att du har minst 1-3 års erfarenhet av att framgångsrikt skapa content och varumärkesbyggande kommunikation för sociala medier. Kanske jobbar du idag på en byrå i en liknande roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att skapa rörligt material, i samarbete med formgivare och filmare. Kan du även skriva manus är det en bonus.

Du har en relevant utbildning inom marknad/kommunikation och har en förståelse för begrepp så som CTR, CPM, CPC, Engagement, Paid VS Organic Reach.

Om Chiffer
Chiffer är en av Sveriges främsta content marketing-byråer som flera gånger utsetts till Årets Byrå. Som medarbetare hos oss blir du en del av ett familjärt team på en arbetsplats där det är högt i tak och ges stor frihet. På Chiffer jobbar vi nära våra kunder. Vi arbetar både digitalt och analogt och producerar innehåll för webbplatser, bloggar, onlinemagasin, digitala nyhetsbrev, sociala kanaler och tidningar. Vi tar även fram strategier för content marketing och gör workshops, studier och analyser i kombination med operativt genomförande. Idag är vi cirka 20 medarbetare på kontoret men räknar med att bli fler under de kommande två åren. Kanske är du en av dem?

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Till Chiffer söker vi en driven digital redaktör med ansvar för att skapa relevant content som engagerar! Detta är ett konsultuppdrag via KIMM/Wise Professionals på heltid under 4 månader, med start omgående. För rätt person finns det goda möjligheter till överrekrytering. Om uppdraget Nu söker vi en driven digital redaktör till...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp