För 14 år sedan grundades Draftit, med målet att göra kunskapen kring juridik tillgänglig för en bredare målgrupp och hjälpa chefer och medarbetare att fatta beslut på korrekta grunder. Idag är vi ett legal tech-bolag och på huvudkontoret i Malmö finns idag dryga 40 medarbetare.

Juridik är svårt, men Draftit arbetar för att alla ska kunna förstå vad som gäller. Hos oss arbetar du för att lagstiftning ska vara enkel att hitta, förstå och applicera i organisationen. Under 2017 lanserade vi till exempel ett verktyg som gör att fler skolor hanterar anmälningar av mobbning i skolan på ett säkrare och enklare sätt. Istället för att fylla i ett papper som riskerar att försvinna, har nu många skolor valt att digitalisera processen – helt enligt skollagen och GDPR.

Vårt mål är att Draftit ska vara den bästa källan till information om regelefterlevnad och det ska alltid finnas ett värde i kommunikationen vi bedriver – oavsett kanal och målgrupp. Läs gärna mer på draftit.se/om-oss.

Ditt uppdrag

I rollen som Digital Marketer är ditt ansvar att driva olika typer av marknadsaktiviteter. Du kommer att arbeta med målgruppsanpassad kommunikation och för att lyckas är det viktigt att du alltid har kunden i fokus. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Skapa innehåll och sätta upp kampanjer samt optimera dessa för ett önskvärt resultat.
  • Planera, utföra och följa upp målgruppsanpassade marknadsaktiviteter utifrån Draftits övergripande kommunikationskoncept.
  • Följa upp och mäta resultat i Google analytics samt analysera användarbeteende.
  • Social mediahantering inom B2B.
  • Redigeringsvana i CMS-system, vi använder WordPress. Överlag god systemförståelse och ett intresse att testa nya funktioner för att förfina kundresan från start till mål.

Du rapporterar till Marknadschefen och tjänsten är placerad på Draftits huvudkontor i centrala Malmö. Du delar de operativa uppgifterna med Draftits marknadschef och därför är det viktigt att ni kompletterar varandra.

”Jag skulle vilja se att du kompletterar min helhetssyn på Draftits lösningar. Skulle du säga att du har ett detaljseende och intresse för att omvandla analys till praktisk förändring? Perfekt. Det vore riktigt coolt om du gillar att testa nya tekniska lösningar och har drivkraften att ta fram underlag för att kunna förbättra våra flöden. Du behöver inte kunna allt från början, men har ett genuint intresse för att lära dig nya uppgifter och testa nya idéer för vår digitala kommunikation. Jag ser fram emot att samarbeta med dig!” Karolina Örsta, Marknadschef Draftit.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har ett par års praktisk erfarenhet av att jobba med digital marknadsföring. Du har förmågan att förenkla komplicerade budskap och anpassa det till flera definierade målgrupper. Du har erfarenhet från PPC, remarketing och har erfarenhet från webbredaktionella uppgifter.

Som person är du ansvarstagande, metodisk och tekniskt intresserad. Du testar gärna nya funktioner och idéer i all marknadsföring som du skapar. Självklart har du också en förmåga att kunna se och skapa synergieffekter mellan samtliga använda kanaler. Vi ser gärna att du är resultatorienterad och har förmågan att driva dina projekt med kund och affär i fokus.

Har du något annat som du är en fena på inom digital marknadsföring? Då säger vi grattis till oss båda! För givetvis finns det några saker som ökar chansen för att du är som klippt och skuren för denna roll. Berätta gärna mer i din ansökan.

Varför Draftit?

På Draftit hjälps vi alla åt med arbetet, men vi försöker också skapa en tillåtande kultur för att alla ska kunna ha ett bra liv utanför arbetet. Vi har bl. a. flextid samt ett generöst friskvårdsbidrag och det finns möjlighet att utnyttja flextiden för att t.ex. träna på lunchen. Du får även gärna hänga på bordshockeyturneringen eller våra sporadiska yogasamlingar i köket!

Sök tjänsten

I denna rekryteringsprocess jobbar Draftit tillsammans med Lernia. Vi vill att du skickar ett personligt brev där du beskriver varför du skulle passa som Digital Marketer hos Draftit.

Liten checklista:

  • Personligt brev med lite extra klös.
  • CV som visar på praktisk erfarenhet.
  • Inkludera löneanspråk i ansökan.

Nästa steg blir att träffa vår rekryteringsspecialist Emilia så vi kan stämma av att rollen är intressant för bägge parter. Om det ser ut att matcha kommer vi att skicka ett case där du får visa dina kunskaper i praktiken.

Frågor? Kontakta Emilia Westberg på 072 254 62 39.

Ansök här.

MedieJobbMarknadsföringStockholm
För 14 år sedan grundades Draftit, med målet att göra kunskapen kring juridik tillgänglig för en bredare målgrupp och hjälpa chefer och medarbetare att fatta beslut på korrekta grunder. Idag är vi ett legal tech-bolag och på huvudkontoret i Malmö finns idag dryga 40 medarbetare. Juridik är svårt, men Draftit...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group