Sveriges Utbildningsradio, UR är ett flermedialt public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR: s uppgift är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. 1 februari 2017 sjösattes en ny dynamisk organisation där målet är att utveckla UR: s utbildningsuppdrag inom public service för ökad relevans och effekt. Vi är cirka 230 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.

.

Är du UR: s framtida digitala kommunikatör? Kan du tillsammans med vårt team hitta nya vägar för UR att nå ut till allmänheten? Kan och vill du göra skillnad i folks lärande?

Som digital kommunikatör kommer du att vara en nyckelperson i ett tvärfunktionellt team som fått i uppdrag att stärka UR: s varumärke, öka användningen av UR: s innehåll och skapa ett engagemang i målgruppen allmänheten.

Teamet arbetar utforskande och med användarnas behov i centrum. Just nu är vi mitt inne i en spännande förändringsfas där vi kommer börja arbeta med våra sociala och digitala kanaler på ett nytt sätt. Vi kommer ha fokus på utveckling – både av vårt eget innehåll och vårt sätt att arbeta – och söker dig som vill vara med och bygga och bidra till den. Målet är att fler användare inom de prioriterade segmenten ska känna att UR är för dem och att UR: s innehåll är lätt att hitta.

Som Digital kommunikatör skapar du möjligheter för UR att nå ut med sitt innehåll och sin kommunikation. Du är en erfaren och nytänkande kommunikatör som kan se och använda möjligheter i omvärlden som gör det lättare för UR att sprida sitt innehåll och skapa engagemang. Du omvärldsbevakar ständigt vad som händer inom kommunikations- och innehållsområdet och hjälper teamet att utvecklas och testa nytt.

Du har lång erfarenhet av att kommunicera i och genom sociala medier och kan förklara komplicerade frågor på ett enkelt och engagerande sätt som väcker känslor. Tillsammans med resten av teamet optimerar du innehållet i UR: s sociala kanaler för målgruppen allmänheten. Utifrån data och insikter om målgruppens behov planerar och skapar ni engagerande innehåll – video, texter och bilder – som når ut och skapar ett värde för målgruppen.

Du kan det här med konvertering. För att fler ska hitta in till och använda UR: s innehåll utvecklar du, tillsammans med teamet, en fungerande konvertering mellan UR: s sociala kanaler och UR: s egna plattformar. Tillsammans med teamet att utvecklar du också det redaktionella innehållet på UR Play och ur.se så att fler hittar in till och lockas av innehållet.

Arbetsuppgifter

 • Kommunikationsansvar för enskilda projekt.
 • Utveckla kommunikation, innehåll, format och tilltal utifrån användarnas behov.
 • Producera innehåll för sociala medier.
 • Kontinuerligt omvärldsbevaka och se och skapa möjligheter för UR att nå ut.
 • Medverka som kommunikationsexpert i kampanj-, program- eller utvecklingsprojekt för att nå människor i en fritidskontext.
 • Planera och utföra annonsering i sociala medier och dela kunskap om hur en gör med resten av teamet.
 • Utveckla en fungerande konvertering mellan UR: s sociala kanaler och UR: s egna plattformar.
 • Paketera, kategorisera och skapa redaktionellt innehåll på UR Play utifrån användarbehov och sökbeteende.

Kvalifikationer
Krav på kompetens och erfarenhet

 • Relevant högskoleutbildning inom kommunikation/marknad/IT
 • Vana av kommunikationsarbete i en organisation med ett komplext uppdrag
 • Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation mot en bred målgrupp med fokus på digitala kanaler
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med engagerande innehåll och kampanjer i sociala medier och andra digitala kanaler med fokus på att skapa resultat, exempelvis fler användare, större engagemang, konvertering.
 • Dokumenterad erfarenhet av annonsering i sociala medier.
 • Dokumenterad erfarenhet av innehållsmarknadsföring och sökordsoptimering och hur de kan samspela med varandra.
 • Kunskap om influencer marketing.
 • Kunskap om inbound marketing.
 • Erfarenhet eller kompetens inom krishantering i sociala medier.
 • Mycket god skrivförmåga.
 • Erfarenhet av att arbeta inom andra mediabolag/intresseorganisationer/ps-bolag.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning 6 månader.

Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på UR.

Ansök här.

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/06/UR_mediejobbinfo.jpg?fit=768%2C790https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/06/UR_mediejobbinfo.jpg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Sveriges Utbildningsradio, UR är ett flermedialt public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR: s uppgift är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. 1 februari 2017 sjösattes en ny dynamisk...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp