Vi söker dig som brinner för innehållsbaserad kommunikation i digitala medier. Du har en bred kunskap och erfarenhet från arbete med digitala kommunikationsprojekt. Du är van att bidra på strategisk nivå och gillar att producera och skapa ett innehåll som möter målgrupperna där de befinner sig. Din penna är vass och du hanterar bild- och filmmediet lika bra som du skriver.
Dina arbetsuppgifter

Du arbetar som digital kommunikatör med uppdrag att ta fram innehåll till riksdagens digitala plattformar. Du ingår i en redaktion tillsammans med sex digitala kommunikatörer. Din uppgift är att sprida kunskap om riksdagens arbete på ett partipolitiskt neutralt och intresseväckande sätt. Du bidrar med ett kommunikativt helhetsperspektiv i det du gör och kan omsätta teori till praktik. Du är van att arbeta strategiskt med budskapsformulering, målgruppsfokus och kanalval.

Arbetet består av att producera till exempel nyhetsnotiser, aktuellt om utskottens förslag och korta sammanfattningar av riksdagens alla beslut. I arbetet ingår även att skapa, publicera och underhålla webbsidor i systemet Episerver och att löpande kvalitetsgranska innehållet i de digitala kanalerna. Utöver det innebär arbetet produktion av bild och film för kommunikation i riksdagens externa digitala kanaler, både webbplatser och sociala medier.
Dina kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom kommunikation eller motsvarande områden. Du har mångårig erfarenhet av arbete som digital kommunikatör, eller liknande, och har mycket god kompetens kring digital kommunikation och sociala medier för externa målgrupper. Du är van att ta fram kommunikationsplaner och driva digitala innehållsprojekt utifrån verksamhetens behov.

Du är en skicklig skribent med erfarenhet av att skriva redaktionella texter och att arbeta med bild och film för webb och i sociala medier.

Du har lätt för att värdera information och att kommunicera begripligt och intresseväckande.

Du är driven och självständig, har lätt för att samarbeta och kan enkelt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du är positiv och lösningsorienterad. Då våra krav på korrekthet är mycket höga ska du ha gott omdöme och vara strukturerad och noggrann. Du trivs både med att arbeta under tidspress och att arbeta mer långsiktigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi erbjuder dig

Kommunikationsavdelningen har 110 medarbetare och tjänsten är placerad på enheten för press, redaktion och utveckling. Tjänsten är ett vikariat till och med 31 augusti 2019 med möjlighet till förlängning.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vi söker dig som brinner för innehållsbaserad kommunikation i digitala medier. Du har en bred kunskap och erfarenhet från arbete med digitala kommunikationsprojekt. Du är van att bidra på strategisk nivå och gillar att producera och skapa ett innehåll som möter målgrupperna där de befinner sig. Din penna är...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group