Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi söker dig som vill ta ett stort ansvar och bidra till en modern kulturverksamhet med ett rikt kulturutbud i huvudstaden. Du som motiveras av att arbeta både operativt och strategiskt med kommunikationsfrågor!

Till vår nyinrättade kommunikationsstab på Kulturförvaltningen söker vi en digitalt erfaren kommunikatör med inriktning på varumärkesutveckling och digitalt berättande.

Rollen som kommunikatör hos oss

Rollen innebär att ta ett helhetsansvar för kommunikationen mellan ledning, medarbetare och potentiella nya medarbetare. Kommunikationen ska stödja förvaltningens strategiska utveckling och dessutom skapa ett stort externt engagemang för Kulturförvaltningens verksamheter. Arbetet innebär att du ansvarar för att göra kommunikationen begriplig och lättillgänglig i alla digitala kanaler såsom intranät, stadens webbplatser, sociala kanaler och i olika muntliga presentationsformer. I rollen ingår även att projektleda enskilda kommunikationsinsatser i både interna och externa projekt för förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • En gedigen och uppdaterad kompetens rörande innehållsproduktion för samt användning och analys av sociala medier och digitala plattformar.
  • Högskoleutbildning inom kommunikation och medier eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet av att strategiskt och praktiskt utveckla ett arbetsgivarvarumärke.
  • Erfarenhet av verktyg för digitalt berättande: Instagram, Twitter, LinkedIn, EpiServer, Sharepoint, Adobe-sviten, Apsis, EsMaker och Adapt Builder.
  • Erfarenhet av projektledning och ledningskommunikation.
  • Erfarenhet av arbete med internkommunikation.

För att bli framgångsrik i uppdraget tror vi att du har mångårig erfarenhet av arbete i komplexa organisationer, att du har arbetat med förändringsarbete och att du är van att genomföra aktiviteter från a till ö i verksamheter med många kontaktytor. Att göra presentation inför en målgrupp/publik är en självklarhet för dig. Det är viktigt att du är lyhörd både för organisationens behov, och utveckling inom kommunikationsområdet.

Som person trivs du med att lösa kommunikativa utmaningar. Du drivs av att hitta och berätta unika berättelser som väcker människors nyfikenhet. Du trivs med att arbeta självständigt och är samtidigt skicklig på att samarbeta och samverka. Du är en initiativtagande och operativ person som arbetar strukturerat, mäter och analyserar kommunikationsaktiviteter.

Mer om Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av kulturnämnden. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stadsbiblioteket samt Stadsmuseet och Medeltidsmuseet samt Evenemangsavdelningen i Kungsträdgården. Vi hanterar även stadens kulturstöd, Ungdomsfestivalen ”We Are STHLM”, kulturfestivalen, kulturnatten och Stockholms stads kulturpriser. Kulturförvaltningen har ca 900 anställda.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi söker dig som vill ta ett stort ansvar och bidra till en modern kulturverksamhet med ett rikt kulturutbud i huvudstaden. Du som motiveras av att arbeta både operativt...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group