Tjänstens arbetsuppgifter är varierande och mångfacetterade. Som kommunikatör samarbetar du med samtliga av kommunens verksamheter och du förväntas att snabbt kunna växla och prioritera mellan arbetsuppgifter. Som kommunikatör bidrar du med din kompetens och arbetar med varumärkesbyggande kommunikation både internt och externt för att uppnå Skurups kommuns mål och vision.

I ditt uppdrag ingår att vara en del i att förvalta och utveckla kommunens digitala kanaler, däri ligger kommunens externa webbplatser, intranät och sociala medier som kommunen ansvarar för. Systemansvarig och supportfunktion, redigering, nyhetspublicering och innehållshantering på skurup.se och intranätet.
Medborgarservice och marknadsföring via sociala medier, fotografera och skapa rörlig bild i digitala kanaler samt bygga lockande annonser i Business Manager.
PR- och pressrelaterade frågor. Kris- och störningskommunikation. Redaktion för kommunens informationstidning. Omvärldsbevakning via sociala medier och andra verktyg.

Som kommunikatör har du en stöttande roll och du har kompetensen att implementera ett digitalt tänk i organisationens kommunikationsarbete.

Kompetenskrav

För att lyckas som digital kommunikatör i Skurups kommun måste du vara analytisk, självgående, strukturerad men också improvisatorisk, kreativ och lyhörd. Du är social och du ska lätt kunna skapa och etablera kontaktnät och påverka och driva kommunikationsfrågor.

Tjänsten ställer höga krav på din förmåga att växla mellan många olika arbetsuppgifter – räkna med att din arbetsdag blir omväxlande.
Du kan klarspråksgranska och skriva texter enligt krav på användbarhet och tillgänglighet. Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för resultatet av ditt arbete och att uppsatta mål uppnås. Arbetets karaktär ställer krav på god förmåga att arbeta i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av kommunikatörsarbete, gärna i offentlig förvaltning.

Färdigheter i att jobba med Adobe-programmen, i synnerhet Indesign, Photoshop och Premiere. Meriterande om du kan en del om Google Analytics och har ett par års erfarenhet av digital marknadsföring och webbkommunikation.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationSkurup
Tjänstens arbetsuppgifter är varierande och mångfacetterade. Som kommunikatör samarbetar du med samtliga av kommunens verksamheter och du förväntas att snabbt kunna växla och prioritera mellan arbetsuppgifter. Som kommunikatör bidrar du med din kompetens och arbetar med varumärkesbyggande kommunikation både internt och externt för att uppnå Skurups kommuns mål och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group