I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Arbetsuppgifter:
Stadsledningsförvaltningen erbjuder stöd till övriga förvaltningar i Mölndals stad samt styr och driver utveckling inom bland annat ekonomi, juridik, upphandling, IT, HR och kommunikations- och kanslifrågor. Förvaltningen har omkring 180 medarbetare.

Kommunikations- och kanslienheten består idag av femton personer. Inom kommunikationsområdet är vi sex medarbetare som jobbar med bland annat stöd i strategiska kommunikationsfrågor, intern och extern kommunikation, mediekontakter, varumärkesarbete och kriskommunikation.

Stadens utveckling i riktning mot visionen innebär utmaningar inom bland annat varumärkesfrågor, medborgardialog och digitalisering.

Som kommunikatör för våra digitala kanaler arbetar du som redaktör för såväl intranät som extern webbplats och sociala medier, bland andra stadens sidor på Facebook, Instagram och LinkedIn. På enheten jobbar vi med analys, planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser, ur ett både strategiskt och operativt perspektiv. Som kommunikatör och redaktör för digitala kanaler har du fokus på det operativa perspektivet och den dagliga informationen och dialogen i dessa kanaler. Du jobbar även ur ett strategiskt perspektiv med utveckling och samordning av digitala kanaler i nära samarbete med vår webmaster.

Kvalifikationer:
Du har högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning enligt vår bedömning, samt har minst 3 års erfarenhet inom arbetsområdet. Du är självgående och har erfarenhet av att driva utveckling inom kommunikationsområdet, samt att jobba med intern och extern kommunikation. Du är en mycket god skribent och har kunskap och erfarenhet av att skriva för webben. Du jobbar idag i webbpubliceringsverktyget Sitevision eller liknande publiceringsverktyg, samt har erfarenhet av kommunikation i sociala medier. Du är även van att arbeta med Photoshop, Illustrator och Acrobat Pro samt erfarenhet av filmproduktion.

Som person har du ett stort intresse för kommunikation och är öppen för utveckling inom arbetsområdet. Du är strukturerad, serviceinriktad och tar gärna egna initiativ.

Du har lätt att identifiera behov och möjligheter och utifrån detta föreslå och genomföra effektiva kommunikationsinsatser.

Ett nära samarbete med andra inom och utom förvaltningen kräver att du har en mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationMölndal
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group