Brinner du för användarvänlighet, tillgänglighet och att skapa digitala kanaler som gör vardagen lättare för Borlängeborna? I så fall ska du söka tjänsten som digital kommunikatör hos oss.

Du kommer att vara del av ett team som jobbar med utveckling och drift av våra digitala kanaler. Dina arbetsuppgifter kommer till största delen att handla om utveckling och projektledning, men till viss del också daglig drift och uppdatering av webbplatser, intranät och sociala medier. Du stöttar också andra webbredaktörer samt sköter kontakter med IT och externa leverantörer.

Du sätter alltid användaren i främsta rummet och ser till att våra tekniska lösningar uppfyller de behov som du och kommunens olika verksamheter identifierar.

Under 2019-2020 flyttas kommunens intranät och webbplats in i en ny plattform (SiteVision) och arbetet med e-tjänster kommer att intensifieras. Våra övriga digitala kanaler (Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube och digitala stortavlor) behöver också utvecklas vidare. Samtidigt bygger vi upp en central webbredaktion på kommunikationsenheten som ska hantera det mesta av utvecklingsarbetet, tillsammans med ett fåtal webbredaktörer i de olika verksamheterna.

Kvalifikationer:

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med utveckling av och innehåll i digitala kanaler och det är meriterande om du tidigare arbetat som webbstrateg/webbansvarig, webbredaktör eller kommunikatör för digitala kanaler.

Vi vill att du kan Photoshop och det är en fördel om du redan kan SiteVision, men framför allt behöver du ha en teknisk förståelse och har lätt för att lära dig olika system. Du har erfarenhet av att leda projekt, driva och beställa utveckling och ha kontakt med leverantörer och IT-avdelning. Det är meriterande om du har kunskaper om tillgänglighetsfrågor och kravställning för att våra kanaler ska uppfylla kraven inom WCAG 2.1 nivå AA.

Du behöver ha arbetsrelaterad erfarenhet av sociala medier.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom kommunikation, webbutveckling eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift och vara van att skriva och bearbeta texter.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationBorlänge
Brinner du för användarvänlighet, tillgänglighet och att skapa digitala kanaler som gör vardagen lättare för Borlängeborna? I så fall ska du söka tjänsten som digital kommunikatör hos oss. Du kommer att vara del av ett team som jobbar med utveckling och drift av våra digitala kanaler. Dina arbetsuppgifter kommer till...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group