En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Inom affärsområdet Vattenfall Customers & Solutions erbjuder vi företags- och privatkunder el och andra produkter som möjliggöra en fossilfri framtid. Digitalisering är ett av våra mest prioriterade områden och vi har som mål att bli fullt digitaliserade i vårt kundgränssnitt såväl som i våra interna processer.
Vi söker nu en Digital Content Specialist med ansvar för webb och sociala media.
Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med att utveckla innehållet på vår externa webb vattenfall.se med målet att ständigt förbättra upplevelsen av kundresan och vårt varumärke. Du har som beställare ett ansvar för webbplatsen och du jobbar med att internt kravställa vidareutveckling och underhåll i Episerver.
Du bidrar med din erfarenhet och kunskap om sociala medier, såväl strategiskt som praktiskt, på plattformar som Facebook, TikTok och YouTube. Tillsammans med kundservice utvecklar du kundbemötandet i våra sociala kanaler.
I rollen skriver du en del texter på svenska, uppdaterar och skapar nytt innehåll i text och bild och förstår vikten av sökordsoptimering. Du brinner för att utveckla våra kampanjer och vår närvaro i alla kanaler. I ditt arbete har du hjälp av bland annat vår contentstrategi och vår sociala medier-strategi. Du agerar även beställare gentemot våra byråer.
En viktig del är att kontinuerligt mäta, analysera utfall och följa upp våra aktiviteter på webb och närvaro i sociala medier. Du arbetar då bland annat i Google Analytics.
För att trivas hos oss behöver du både vara kreativ och analytisk på samma gång. Du drivs av att ständigt hitta förbättringar och gillar att ligga steget före. Du är en nyfiken person, trivs i samarbete med andra och har stor passion för kund och kommunikation.
Vi söker dig som
• Har erfarenhet av att jobba som t ex webbredaktör i en beställarroll som kravställare mot leverantörer och byråer.
• Har kunskaper i SEO (sökmotoroptimering) samt CMS, gärna Episerver
• Har grundläggande förståelse för HTML och CSS
• Har analytisk förmåga och har arbetat med t ex Google Analytics
• Är van beställare av innehåll till webb och sociala medier i form av text, bild och rörligt material.
• Har ett par års erfarenhet av arbete med sociala media.
• Är intresserad av trender inom webb, sociala medier och digital produktion.
• Har en utbildning inom webb, sociala medier, digital marknadsföring, eller liknande.
Om språk
• Du har en mycket god språkkänsla och en god förmåga att uttrycka dig i skrift på svenska. Engelska är vårt koncernspråk, varför det är nödvändigt att du kan kommunicera i tal och skrift på engelska.
• Kunskaper i finska är meriterande, eftersom du arbetar i ett nordiskt team och bidrar till den finska contentproduktionen.
Om teamet
Du blir en del av ett team där du tillsammans med dina kreativa kollegor arbetar för att utveckla Vattenfalls kundresor, kommunikation och varumärke, både i Sverige och Finland. Du kommer också att arbeta nära våra övriga kundprogram, supportteam och kundservice. Tillsammans med externa byråer skapar vi förstklassigt innehåll för att engagera och driva trafik till våra kanaler. Vi arbetar agilt enligt scrum-metodiken
.
Vi erbjuder dig
• En spännande bransch och en arbetsgivare med en tydlig vision om att arbeta för ett fossilfritt liv inom en generation.
• En arbetsplats med många engagerade och drivna kollegor på vårt toppmoderna huvudkontor i Arenastaden, Solna, intill Mall of Scandinavia, 8 minuter från centralstationen.
• Möjlighet till både distansarbete och flexibla arbetstider för att underlätta en god balans mellan arbete och fritid.
• Fri arbetshälsovård, rabatter på hälso- och välbefinnande och friskvårdsbidrag.
• Tillgång till vår egen idrottshall, gym och idrottsföreningar. Idrottsföreningen anordnar aktiviteter och turneringar i de flesta sporter – året runt. Utöver idrott finns även stor gemenskap inom många olika områden, bl.a. konst och musik.
Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!
Omfattning: Heltid, med start så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan, inkluderande ett personligt brev och CV, senast den 12 juni 2022. Ansökningar kommer hanteras löpande under ansökningsperioden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Cecilia Björklund, Chapter Lead, cecilia.bjorklund@vattenfall.com 0701-345678. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår rekryterare Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com
Fackliga representanter nedan nås via växeln: 08-739 50 00. Per Svensson (Akademikerna),Jens Morell (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO).
MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Inom affärsområdet Vattenfall Customers & Solutions erbjuder vi företags- och privatkunder el och andra produkter som möjliggöra en fossilfri framtid. Digitalisering är ett av våra mest prioriterade...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group