Under 2016 har Svenska Röda Korset aktivt genomfört en översyn av den egna organisationen som en naturlig följd av en ny strategisk inriktning samt en ny humanitär strategi. För att kunna möta framtidens behov rekryterar Svenska Röda Korset nu bl a Digital Analytiker och Digital Marknadsförare.

Som Digital Analytiker ingår du i enheten privatmarknad som ansvarar för att driva insamlingsaktiviteter i syfte att öka lojalitet och intäkter från givare, medlemmar och potentiella nya målgrupper.

Du kommer tillsammans med bland annat vår Webbstrateg och Digitala Marknadsförare att vara en nyckelperson i arbetet med att förbättra den digitala marknadseffektiviteten med målsättning att maximera ROI och ansvarar bl a för;

  • Att säkerställa optimering och konvertering av trafik och aktiviteter för nätbutik/digitala insamlingsplattform stod.redcross.se (EPiServer).
  • Analysera köp- och användarbeteende samt utveckla KPIer och föreslå utveckling av ex SEO, organisationens betalkanaler och produkter baserat på bl a data/webbanalys.
  • Nära samarbete med avdelningens förvaltningsledare, IT-avdelning och kravställare mot externa digitala resurser.
  • Övergripande ansvar för analys av sms och e-post (Adobe Campaign) i samarbete med ansvariga för Databas- och CRM-analys. Uppgiften innebär även samarbeta med ansvariga för kampanjer, content, marknadsföring, CRM, digitala plattformar för insamling. Du rapporterar till Enhetschef Privatmarknad.

Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet från analys av B2C onlineförsäljning, digitala kampanjer och marknadsföring. Sannolikt jobbar du idag med e-handel eller som konsult inom onlinemarknadsföring/försäljning.

I övrigt förväntar vi oss att du har en god kommersiell förståelse, ett strategiskt synsätt och operativt driver aktiviteter och projekt framåt samt att du;

  • Har detaljerad kunskap inom webbanalys och konverteringsoptimering (Google Analytics, Google Tag Manager, Facebooks annonsverktyg, SEO, A/B tester etc) och kan omsätta siffror och data till datadrivna insikter.
  • Har erfarenhet från analys CRM/marketing automation inkl e-post- och sms marknadsföring.
  • Är utåtriktad med god samarbetsförmåga, har ett stort personligt engagemang, tar initiativ och är självgående. Förväntas bidra till en ökad digitalisering inom organisationen samt vara lösningsorienterad.
  • Är mål- och resultatinriktad med god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete.
  • Har erfarenhet av beställning internt eller mot externa partners/leverantörer (ex media och digitala tjänster).

Tjänsten är placerad på vårt kontor på Hornsgatan i Stockholm och är en tillsvidareanställning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. För mer information, kontakta rekryteringskonsult Cicki Birgersson, 070 335 99 78.

Ansök här.

MedieJobbStrategiStockholm
Under 2016 har Svenska Röda Korset aktivt genomfört en översyn av den egna organisationen som en naturlig följd av en ny strategisk inriktning samt en ny humanitär strategi. För att kunna möta framtidens behov rekryterar Svenska Röda Korset nu bl a Digital Analytiker och Digital Marknadsförare. Som Digital Analytiker ingår...