Nu söker vi supervassa digitala analytiker till vårt mångbegåvade optimeringsteam. Ett team där du kommer att jobba löpande med att göra analyser, hitta kausala samband och presentera dem för våra kunder.

Vi på Valtech är en av få certifierade partners för Google Analytics i Sverige. Det ger oss – och kanske dig – möjligheten att jobba med analys för några av Sveriges mest intressanta kunder – SVT Play, Svensk Fastighetsförmedling och Riksbanken för att nämna ett par. Oavsett roll har våra konsulter mycket kunskap och praktisk erfarenhet av att ta fram lösningar som skapar största möjliga nytta användaren. Som digital analytiker fyller du en central roll i den här mixen. Du ansvarar för att våra lösningar implementeras med spårning av rätt KPI:er. Du skapar möjligheter för fortsatt utvärdering och löpande förbättring mot uppsatta mål och nyckeltal.

Din roll blir att från spårning och analys forma kundernas strategier och handlingsplaner tillsammans med teamet på Valtech. Du hittar samband och insikter i statistik och data och skapar utifrån det välmotiverade beslutsunderlag. Du kommer att göra analyser i kundens egna kanaler, men även inom marknadsaktiviteter i sociala medier samt jobba med olika typer av trafikdrivare och enkätundersökningar. Analys och data är viktigt för oss på Valtech. Du får alltså en nyckelroll i våra uppdrag för att se till att vi utvecklar rätt lösningar i linje med de mål som sätts upp.

Vad ger vi tillbaka?

Du kommer jobba i centrum av enormt duktiga människor inom den digitala utvecklingen! Allt från passionerade utvecklare, nyfikna och analytiska experience designers och formidabla formgivare. Du kommer utvecklas i allt från enskilda diskussioner med dina kollegor till anordnade kompetensluncher. Vi är dessutom ett företag i förändring. Det betyder att du kan vara med och påverka vår, och således din egen framtid. Vi har kunder inom flera olika branscher med många roliga och omväxlande digitala projekt som du kommer komma i kontakt med.

Och framför allt: Du kommer få arbeta i en dynamisk och inkluderande miljö med stor frihet i ett gammalt k-märkt myntverk på Kungsholmen med högt i tak (bokstavligt och bildligt talat).

Kvalifikationer

  • Bred erfarenhet av implementation av spårning i Google Tag Manager
  • Har tidigare erfarenhet av Hotjar eller liknande verktyg för optimering
  • Har tidigare erfarenhet av A/B-test och konverteringsoptimering
  • Visar hög analytisk förmåga och är van att forma insikter baserat på data
  • Har tidigare erfarenhet att arbeta datadrivet
  • Har erfarenhet av KPI-strategier, ramverk och att identifiera relevanta webbplatsmål
  • Har erfarenhet av att visualisera statistik i ex. Klipfolio eller Google Data Studio
  • Har tidigare arbetat med Google Analytics API-tjänst

Ansök här.

MedieJobbStrategiStockholm
Nu söker vi supervassa digitala analytiker till vårt mångbegåvade optimeringsteam. Ett team där du kommer att jobba löpande med att göra analyser, hitta kausala samband och presentera dem för våra kunder. Vi på Valtech är en av få certifierade partners för Google Analytics i Sverige. Det ger oss – och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group