Har du passion för att skapa kundcentrerat och konverterande innehåll för viktiga tjänster? Då finns det möjlighet att göra skillnad hos oss på Skandia! Vi söker en Content Manager med uppdrag att utveckla vår kundkommunikation för befintliga kanaler, men också ta fram helt ny copy för nya tjänster som utvecklas.

Fokus för dig som Content Manager kommer att vara konvertering, därför kallar vi rollen Conversion Content Manager. Ditt uppdrag är att hjälpa kunderna till nästa steg – oavsett om det handlar om att förstå vilka alternativ som matchar behovet, ta sig igenom ett flöde, köpa en produkt, eller helt enkelt få svar på en fråga.

 

Din profil

För att lyckas hos oss behöver du ha erfarenhet av att ta fram innehåll för digitala kanaler. Du gillar att ta fram kommunikation som utgår från kundernas behov och är van att jobba tillsammans med andra för att nå bra resultat. Vi verkar i en bransch med särskilda krav på kommunikation och därför behöver du vara strukturerad, kunna ta in olika perspektiv och skapa innehåll som håller ihop. Vi lär dig det du behöver veta om affären och vi växer tillsammans, men du behöver några års erfarenhet av liknande uppdrag. Och en bra inställning!

Du arbetar tätt ihop med dina kollegor på avdelningen CXM Tjänstepension och hälsa (CX som i Customer Experience) som är en del av Försäljning Online.

Rollen är perfekt för dig som söker omväxling i uppdragen, vill lära dig en ny bransch eller helt enkelt vill jobba med något som hjälper kunderna till långsiktig trygghet. Vi är tillräckligt små för att du ska kunna göra skillnad, men tillräckligt stora för att du ska kunna växa.

 

Kvalifikationer

Utbildning
Du har en eftergymnasial utbildning inom Medieteknik och/eller, Interaktionsdesign och/eller Reklam eller kommunikationsutbildning.

Erfarenhet

  • Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet som Content Manager eller liknande.
  • Du kan omsätta regler, krav, behov och möjligheter till SEO anpoassat kundnära innehåll.
  • Du har dokumenterad vana att skriva mobilanpassat och för CRM kanaler.
  • Du har erfarenhet av att jobba tätt med andra roller, t.ex. UX, projektledare och utvecklare.
Datakunskaper

  • Goda webbtekniska kunskaper. Erfarenhet av A/B-testning och att jobba i CMS-system, Skandia använder EpiServer.
Språk

  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Annat bra att veta
Intervjuer kommer att ske kontinuerligt så skicka in din ansökan så snart du kan. Tillträde enligt överenskommelse men augusti är en hypotes.

Skicka in ditt CV och en kort presentation om vem du är redan idag!

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Har du passion för att skapa kundcentrerat och konverterande innehåll för viktiga tjänster? Då finns det möjlighet att göra skillnad hos oss på Skandia! Vi söker en Content Manager med uppdrag att utveckla vår kundkommunikation för befintliga kanaler, men också ta fram helt ny copy för nya tjänster som...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group