Vi på Fortnox drivs av en ständig vilja att göra det svåra enklare. Att göra det tråkiga roligare. Och att ge småföretagare inspiration, kunskap och information för ett effektivare företagande. För att lyckas med det letar vi efter en ytterligare kollega som kan hjälpa oss på resan. Är det du eller känner du någon som vi borde träffa?

Om rollen
Vi utökar vårt framgångsrika arbete med att skapa attraktivt kunskapsinnehåll och söker en Content Writer med ekonomisk bakgrund. Detta är en roll för dig som är en god skribent och som har stor kunskap om och kan förklara och förtydliga ekonomiska skeenden i affärsverksamheter, företagsekonomi och redovisning.

Med god skribent menar vi t.ex. att du vet hur man identifierar kommunikationsbehov, kan analysera effekter och planerar arbetet utifrån det, är proaktiv i att föreslå innehåll- och contentinsatser, är vass på att skapa texter och nyhetsvinklar. Men det stannar inte där. En god skribent är också skicklig på det språkliga hantverket. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift och är snabb och stilsäker i uttrycket.

Du kommer göra research och skriva för många olika sammanhang, alltid med Sveriges småföretagares förutsättningar som ledstjärna. Du kommer skriva artiklar som är kunskapsdjupa och SEO-anpassade. Sätta rubriker och brödtexter till sociala medier, som får läsaren att agera. Och allt däremellan.

Rollen kräver stor nyfikenhet kring företagande och företagarnas utmaningar, men också Fortnox verksamhet, för att kunna säkerställa att allt fler upptäcker och förstår det affärsmässiga värdet i vårt erbjudande. Vi tror att du kan förklara komplexa saker på ett konkret sätt, och även är villig att dela med dig av din kunskap till dina kollegor. Att påverka uppfattningar och skapa engagemang genom det skrivna ordet är din talang och styrka.

Låter det krävande? Eller bara inspirerande? Rollen är absolut både och. Därför krävs flera års träning och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter för att lyckas. Det här är ingen roll för dig som främst vill förvalta, utan snarare för dig som vill skapa och utveckla i en verksamhet som aldrig står still.

Om dig och det du behöver kunna
Din personlighet behöver vara framåtlutad, nyfiken och produktiv. Du har struktur i ditt arbetssätt för att hantera många parallella uppdrag, och är snabb nog att få saker ur händerna. Vi förväntar oss att du självständigt söker dialoger och har ett starkt eget driv.

Dina erfarenheter och kunskaper har du med största sannolikhet skaffat dig genom relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt kanske kompletterat med någon form av skribent-, kommunikations- eller marknadsföringsutbildning. Dina kunskaper inom ekonomi/redovisning och företagande har du kanske skaffat dig genom att driva eget, jobba med redovisning eller kanske varit ekonomijournalist?

Du förväntas vara helt självgående i att jobba med research, intervjuer, storytelling, textproduktion samt ha erfarenhet av publicering på olika plattformar.

Eftersom vi är många olika kompetenser som jobbar tillsammans mot gemensamma målsättningar letar vi efter en prestigelös lagspelare som har en känsla för detaljer och som har lätt för att lära nya arbetsuppgifter. Med prestigelös i det här sammanhanget menar vi t.ex. du står trygg i ditt hantverkskunnande, men är flexibel nog att ändra och lyssna utifrån andra kompetensers feedback. Du är initiativrik och har viljan att rycka in där det behövs för att vi tillsammans ska kunna leverera bästa möjliga resultat. Din digitala mognad/datorvana är mycket god. Andra skulle beskriva dig som en person med många och goda relationer.

Om Fortnox
Vi är ett snabbväxande tillväxtbolag, noterat på NGM Nordic SME. Fortnox erbjuder ekonomisystem, finansiella tjänster och försäkringar i en och samma plattform. Det som präglar vår vardag är en positiv framtidstro, stark gemenskap, en skön entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Perfekt för dig som har ett driv och hela tiden ser förbättringspotentialer – och vill genomföra dem. Vår strävan att vara Småföretagarnas bästa vän är en ständig ledstjärna, liksom våra värderingar som handlar om enkelhet, innovation och pålitlighet. Det är så vi är mot varandra. Och vår omvärld.

Placering och tillträde
Rollen är placerad inom avdelningen Marketing & Communication i Växjö och du kommer ingå i vårt Content-team.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Arbetstid: Heltid.
Urval och intervjuer kommer ske löpande, så ansök snarast.

För frågor om tjänsten, kontakta Johan Swedenborg, Head of Marketing & Communication: johan.swedenborg@fortnox.se
eller Emelie Berkesi, Content Marketing Manager: emelie.berkesi@fortnox.se

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingVäxjö
Vi på Fortnox drivs av en ständig vilja att göra det svåra enklare. Att göra det tråkiga roligare. Och att ge småföretagare inspiration, kunskap och information för ett effektivare företagande. För att lyckas med det letar vi efter en ytterligare kollega som kan hjälpa oss på resan. Är det...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group