Är du samhällsintresserad med tidigare erfarenhet av webbanpassat innehåll? Är du dessutom en grym kommunikatör som drivs av resultat och självständigt arbete? Då kan detta vara något för dig.

Arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier söker en Content Manager med start omgående. Du kommer att ingå i kommunikationsteamet och ansvara för bland annat innehållet på externa webbplatser, intranät och nyhetsbrev. Låter det intressant? Vi går igenom ansökningarna löpande, välkommen med din ansökan redan i dag.

Om tjänsten 

Academic Work söker för Sveriges Byggindustriers räkning en Content Manager på heltid. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sveriges Byggindustriers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sveriges Byggindustrier. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos Sveriges Byggindustrier, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter 

Som Content Manager kommer du att ansvara för innehållet på Sveriges Byggindustriers externa webbplatser, intranät och nyhetsbrev. Genom kommunikativa insatser är ditt syfte att nå ut och nå fram till relevant målgrupp och exempel på arbetsuppgifter är att du:

 • Har övergripande ansvar för att planera, skapa och regelbundet uppdatera intressant och relevant innehåll på webbplatser, intranät och i nyhetsbrevet
 • Är del av vårt nyhetsteam som sätter en contentplan och som sedan skapar redaktionellt innehåll
 • Skapar innehåll i form av rörlig bild, infografik och bilder
 • Du kommer att vara en del av Sveriges Byggindustriers kommunikationsenhet. Då enheten tillämpar ett redaktionellt flerkanaligt arbetssätt, för effektiv produktion och publicering i många olika kanaler, jobbar du även nära övriga på enheten och deltar i det dagliga redaktionella arbetet.

Vi söker dig som… 

 • Har 1-3 års erfarenhet av webbanpassad innehållsproduktion
 • Har relevant utbildning inom journalistik, kommunikation, marknadsföring eller liknande
 • Har erfarenhet av Photoshop och Sharepoint
 • Har kunskaper om SEO, analysverktyg som Google Analytics och andra utvärderingsverktyg
 • Har grundläggande HTML-kunskap
 • Mycket goda kunskaper i svenska både i skrift och tal
 • Har erfarenhet av olika publiceringsverktyg. Sveriges Byggindustrier använder i dag framför allt CMS-systemet Empori (tidigare Cavcms/Webdoc)
 • Har kunskap om bild- och videohantering
 • Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom en medlemsorganisation eller en politiskt styrd organisation.

Som person ser vi att du är en mycket god kommunikatör som gillar att ta eget ansvar. Du är driven med hög struktur i ditt arbete och har ett kreativt sinne. Vidare ser vi att du är resultatinriktad, du mäter och analyserar data och använder det i ditt redaktionella arbete för att nå mål, som du själv är med att sätta. För att passa i rollen tror vi även att du är initiativtagande och kommer gärna med nya idéer som förbättrar. En god förståelse för arbetsmarknadsfrågor och företagarnära ämnen är positivt för denna roll och du har inga problem att ställa om och vara flexibel när omvärlden så kräver det. För att trivas i teamet har du dessutom en mycket stark servicekänsla samt en öppen och utvecklingsinriktad inställning.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Är du samhällsintresserad med tidigare erfarenhet av webbanpassat innehåll? Är du dessutom en grym kommunikatör som drivs av resultat och självständigt arbete? Då kan detta vara något för dig. Arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier söker en Content Manager med start omgående. Du kommer att ingå i kommunikationsteamet och ansvara för bland annat...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp