Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med nationella varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri. Bonnier News dominerar också den svenska lokaltidningsmarknaden med titlar som bevakar mer än halva Sverige – från Skåne i syd till Ångermanland i norr. Titlar som Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Nerikes Allehanda och Sundsvalls Tidning är några exempel.

Om oss:

Bonnier News Brand Studio är en fullservicebyrå som erbjuder kunderna strategi, produktion, distribution och analys inom kommunikation och marknadsföring. Vi är en del av Bonnier News Sales, som arbetar nära våra lokala och nationella företagskunder där vi utvecklar kreativa kampanjer och hittar nya affärsmodeller.

Vi har både stora nyhetstidningar, lokala tidningar och välkända magasin i vår portfölj. Det ger oss en unik möjlighet att ta fram branschens bästa kundkoncept och driva effekt för våra kunder oavsett vilken kanal eller plattform som väljs.

Om rollen:

För den aktuella tjänsten som content manager är huvudarbetet nativekampanjer som publiceras i lokaltidningar, från Örnsköldsvik i norr till Nynäshamn i söder. Det kan också innebära arbete med våra andra titlar. Därför är insikter, utformning och kunskaper om lokal journalistik viktigt. Ämnesområdena är många och förståelse för att hitta värde för lokala användare och annonsörer avgörande.

Du kommer bland annat att:

 • Produktionsleda samarbete mellan våra frilansare, mediesäljare och kunder, där du tar fram vinklar och artikelidéer för native advertising, utifrån kampanjens syfte, kanal, målgrupp och övriga KPI:er.
 • Agera tydlig beställare mot frilansare för att ta fram innehåll som skapas till kampanjer som integreras hos våra publicister.
 • Agera webbredaktör och optimera effekten av kampanjer med nya rubriker och bildsättning.
 • Kreativt och strukturerat planera in kommande kampanjer och hantera publicerade artiklar.
 • Vara delaktig i uppföljningsarbetet efter avslutade kampanjer.
 • Vara ett stöd för mediesäljare att i kundmöten bidra med idéer och kunskap i produktområdet native.
 • Publicera och optimera betalda kampanjer i sociala medier.

Vem är du?

För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en äkta ”doer” med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete. Du har lätt för att förmedla och uttrycka kreativa idéer i snabba pitchar och har lätt för att prata med med nya människor i alla olika sammanhang. Du är prestigelös och gillar att både ge och ta i diskussioner med kollegor, leverantörer och kunder. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan varumärken, avdelningar och kunder. Du trivs lika bra att arbeta remote som på plats. Du trivs lika bra i kundernas mötesrum som bakom tangentbordet.

Din erfarenhet:

För att göra ett bra jobb behöver en content manager ha god känsla för nyhetsartiklar och ha förståelse för våra olika publicister och olika distributionskanaler. Erfarenhet av redaktionellt arbete eller webbredaktör erfarenhet är ett måste. Content managern behöver också vara väl bevandrad i vanligt förekommande ämnen hos lokala dagstidningar och följa med i nyhetsflödet på våra sajter och i våra tidningar. En god förståelse för våra kunders behov är också avgörande.

Vi söker dig som:

 • Du är helt bekväm med termer som CPC och CPM. KPI:er är viktigt att jobba mot.
 • Behärskar Datastudio och Google analytics världsvant.
 • Kan paketera om en text och göra vinkeln tydligare.
 • Vet vad som skapar engagemang i sociala medier.

Meriterande:

 • Arbetat inom dagspress eller affärspress som webbredaktör eller skribent.
 • Arbetat med content marketing och datadrivet optimerat innehåll för högre effektuttag.
 • Erfarenhet som marknadskommunikatör.
 • Erfarenhet från PR och marknad/kommunikationsstrategier.
 • God digital kunskap inom CMS, SEM, SEO, social media och programmatic.

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra ett team inom Bonnier News Brand Studio på åtta personer som arbetar i olika matrisfunktioner runt om i Bonnier News Sales organisation. Du rapporterar till Kristina Magnusson, affärsområdeschef Local. Du kommer vara placerad i Östersund, där delar av ditt team sitter. Är du den vi söker men bor på en annan ort? Skicka in din ansökan och ange vilken din närmsta stad är. Det kan finns möjlighet till placering på Bonnier News Local ort tex Sundsvall men övriga teamet sitter i Jönköping och Malmö.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med nationella varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri. Bonnier News dominerar också den svenska lokaltidningsmarknaden med titlar som bevakar mer än halva Sverige – från Skåne i syd till Ångermanland i norr. Titlar som Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Nerikes Allehanda och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group