Vi på BookBeat påbörjade 2015 en resa med målet att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker. Vi är ett startup-bolag inom Bonnierkoncernen där alla som blir del av teamet får vara med på resan och påverka hur vi utvecklas både på kort och lång sikt. Det viktigaste för de som blir del av teamet tror vi är nyfikenhet inför användare, marknadsföring, design, böcker och ny teknik. Den nyfikenheten ska driva oss till att hela tiden testa nya saker i tjänsten och låta användarna visa oss om vi är på rätt väg.

Vi har i sommaren 2018 växt till cirka 50 stycken nyfikna och engagerade ”doers” och räknar med att bli ännu fler närmaste tiden. Nu söker vi nästa stjärna som drivs av en sak: Att genom redaktionell talang och kommunikativ spets hjälpa alla svenskar att hitta nästa bok att lyssna på! BookBeats mål är att vara ledande på att presentera rätt böcker, till rätt användare, vid rätt tillfälle, på rätt sätt. Vår Content Curation-funktion har ansvar för att få det att hända via redaktionell och kommunikativ spets, uppbackade av marknadens ledande analysfunktion och utvecklingsteam.

Oavsett om det är i vår tjänst ,som redan används av hundratusen lyssnare i Sverige och internationellt, eller i vår marknadsföring som varje dag har som mål att få fler att lyssna på böcker. Rollen som Content Editor Sweden får ansvar för hur vi presenterar böcker för BookBeats svenska användare. Vi söker dig som har en skarp språkkänsla, är kreativ, säljorienterad och har höga krav på kvaliteten i ditt arbete. För att du ska trivas hos oss, som bara är i början av vår tillväxt- och utvecklingsresa, är det viktigt att du är driven, entusiastisk och trivs med att arbeta i ett högt tempo med många snabba vändningar.

Dina huvudansvarsområden blir att se till att böckerna presenteras så bra som möjligt, både i tjänsten och i andra kanaler. Du rapporterar till Head of Content Curation och kommer främst att jobba i ett team tillsammans med redaktörer för BookBeats övriga marknader men även korsfunktionellt med allt från marknadsförare, analytiker till utvecklare. Utöver det kommer du ha ett nära samarbete med bokförlagen som ser till att skapa innehållet användarna lyssnar på.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Vi på BookBeat påbörjade 2015 en resa med målet att erbjuda Europas ledande tjänst för digitala böcker. Vi är ett startup-bolag inom Bonnierkoncernen där alla som blir del av teamet får vara med på resan och påverka hur vi utvecklas både på kort och lång sikt. Det viktigaste för...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group