Schibsted Media står för en lång och stolt publicisttradition, som går tillbaka till 1800-talet första hälft, men också för digital innovation och modernt entreprenörskap. Schibsted Media är en oberoende division och inom denna ligger alla mediaaktiviteter i Schibstedkoncernen, bland annat varumärken som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen samt sju lokala norska dagstidningar.
Affärsområdet Schibsted Growth ingår också i denna mediedivision med digitala start- och tillväxtföretag som Lendo, Price Hunt, Let’s Deal, Bynk, Fronteer Solutions och Kickback. Growth letar alltid efter smarta företagare med ambitiösa idéer och skalbara affärsmodeller – som vill ”empower people in their daily life” i linje med Schibsteds uppdrag.
Schibsted Media grundades som en separat division i slutet av förra året har cirka 4 000 anställda i Norge, Sverige och Polen.
Vilken typ av person önskar vi för laget – och vad är ditt ansvar? 
Schibsted Media måste nu stärka de interna och externa kommunikationsinsatserna. Vi söker därför en ny kollega – en skicklig, professionell ambitiös och mångsidig kommunikatör med lång erfarenhet av media och/eller kommunikationsindustrin. Du får gärna ha erfarenhet från någon kommunikationsbyrå eller liknande.
Du ska gilla mänskliga möten och att arbeta operativt – med fingrarna på tangentbordet. Du får stor frihet och möjlighet att påverka vilka åtgärder och aktiviteter som behöver genomföras för att vi ska uppnå våra ambitioner för kommunikationsarbetet. Schibsted Media är en komplex organisation med många skickliga och yrkeskunniga medarbetare inom flera olika discipliner. Som kommunikatör blir din huvudroll därför att ansvara för att kommunikationen mellan medarbetare, team, avdelningar, varumärken och företag i Schibsted Media i Norge blir relevant, tydlig, engagerande och effektiv. Detta gäller förstås också för kommunikationen mellan Schibsted Media och externa aktörer.
Du kommer att ingå i ett litet, flexibelt och processorienterat kommunikationsteam med varumärken och personalfunktioner i Sverige som dina primära målgrupper. Schibsted har starka lokala kulturer, men vi behöver samtidigt stärka nyckelfunktionerna. Här blir kommunikation är ett centralt instrument för att stärka känslan av intern gemenskap och för att få medarbetarna att förstå varför en sådan är så viktig.
Du kommer att få ett särskilt ansvar för att arbeta med employer branding i nära samarbete med Schibsteds rekryteringsavdelning Talent Acquisition eftersom detta är ett prioriterat framtida område för Schibsted. Du kommer att ha en kollega i Norge med en liknande roll som din, men med ansvar för Schibsted Media i Norge. Som kollega kommer du också att ha en Communications Manager på Schibsted Growth i Stockholm med ansvar för tillväxtkommunikationen i Sverige. Dessa personer kommer att vara viktiga samarbetspartners för dig.
Vilken typ av funktioner tror du att rollen passar dig – och vice versa?
 • Diplomatisk och samarbetsvillig. Du är bra på att skapa goda relationer och är en god lagspelare.
 • Lösningsorienterad. Du har en ”kan göra-attityd”, även när arbetstakten är uppskruvad. Du blir inte stressad av snabba förändringar och du kan förenkla det komplexa så att alla förstår.
 • ”Djävuls advokat”. Du vågar utmana och ställa frågor om du ser att vi behöver ändra eller förbättra hur vi arbetar för att nå våra mål och önskemål.
 • Effektiv och fokuserad. Du kan hantera många olika projekt och uppgifter parallellt utan att förlora fart och engagemang – och du blir motiverad av detta.
 • Självgående. Du behöver inte veta exakt vad du ska göra hela tiden, men du får ändå viktiga saker att hända. Du måste vara beredd på att att det blir mycket ”ute-i fält-arbete”. Dina kollegor är dina huvudkällor.
 • Kunnig berättare. Du kan skapa trovärdigt och kreativt innehåll i text och med grafiska/visuella representationer på uppdrag av olika intressenter. Och du har förmågan att anpassa innehållet till olika kanaler – för att driva engagemang och för att inspirera.
 • ”Digital inbyggd”. Du tänker automatiskt ”digitalt först” och har en gedigen inblick i och kunskap om digitala och sociala medier, inklusive analys och mätverktyg.
 • Prestigelös. Vi är ett litet kommunikationsteam och vi måste alla bidra vid behov. Du kommer att få motiverande och utmanande uppgifter, men också brådskande operativa som måste lösas – även av dig.
 • Pålitlig. Du håller vad du lovar.
 • Språkkunnig. Du skriver och talar utmärkt svenska och engelska och förstår norska.
Vad vi kan erbjuda
 • Du får möjlighet att påverka din egen arbetsdag och ditt arbetsflöde.
 • Du får arbeta med solida varumärken och produkter.
 • Du får jobba med skickliga och engagerade kollegor som är lyhörda för dina inspel och din feedback.
 • Du får vara med om bygga en ny division, Schibsted Media, och du kommer att bidra till bygget av specialenheten Kommunikation i denna – med korta beslutvägar till den högsta ledningen.
 • Du får arbeta i en trevlig arbetsmiljö i moderna och klimatsmarta lokaler i centrala Stockholm.
Ok, så varför ska du välja oss?  
Vi har bra förmåner såsom: härliga medarbetare, flexibla arbetstider, mobiltelefon, Macbook laptop, friskvårdsbidrag och fina kontor i centrala Stockholm. Vi älskar också vad vi gör och vi tror starkt på vår vision – empowering people in their daily life.
Om du är intresserad av att arbeta utomlands i framtiden, har vi verksamhet i över 20 länder. Om du vill arbeta i en snabbrörlig organisation som är en av världens ledande inom det digitala området – då borde du komma hit!
https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/11/schibsted.png?fit=1000%2C325https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/11/schibsted.png?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Schibsted Media står för en lång och stolt publicisttradition, som går tillbaka till 1800-talet första hälft, men också för digital innovation och modernt entreprenörskap. Schibsted Media är en oberoende division och inom denna ligger alla mediaaktiviteter i Schibstedkoncernen, bland annat varumärken som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende,...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group