MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vill du vara med och påverka verksamheten i ”Stockholms blodomlopp”, där 1,2 miljoner resor görs varje dag?

Vi söker nu en relationsbyggande och självgående Kommunikationsansvarig med projektledarerfarenhet, till Tunnelbanans HR- och Kommunikationsavdelning.

Ditt uppdrag
Du kommer att ha det övergripande ansvaret för all kommunikation inom MTR Tunnelbanan. Dina främsta uppdrag är att säkerställa att all internkommunikation håller hög kvalitet samt att stötta cheferna och även utvecklingen av kommunikationsavdelningen som helhet.

I din roll driver, utvecklar samt leder du kommunikationsinsatserna inom Tunnelbanan och du planerar och håller samman de strategiska kommunikationsinsatserna i samverkan med MTR Nordic.

Du kommer att ingå i MTR Nordics pressjour och därmed vara del av Nordics krisledningsorganisation, samt ha ett nordiskt ansvar för någon av koncernens gemensamma kanaler/områden. Du samordnar och hanterar MTRs varumärke inom Tunnelbanan, samt coachar ledningsgruppen i detta.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Projektledning av kommunikationsinsatser, främst interna
  • Producera material och publicera innehåll till intranätet
  • Ansvar för Tunnelbanans del av den nordiska webbsidan och det nordiska intranätet, d v s vara huvudredaktör och leda det redaktionella teamet inom tunnelbanan
  • Kommunikativt stöd till chefer, inklusive kommunikationsträning/-utbildningar
  • Produktion av presentationer och informationsmaterial

Kommunikationsenheten inom Tunnelbanan består av en Kommunikationsansvarig samt en Skolinformatör. Du rapporterar till HR- och Kommunikationschefen för Tunnelbanan och arbetar även nära kommunikationsavdelningen på nordisk nivå samt är adjungerad i Tunnelbanans ledningsgrupp.

Dina tidigare erfarenheter och färdigheter
Du som söker tjänsten har en akademisk utbildning inom medie- och kommunikation eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet av en bred kommunikationsroll, där internkommunikation har varit en del av ditt ansvarsområde. Vi ser gärna att du har erfarenhet från näringslivet samt arbete som PR konsult och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, eller har erfarenhet av regelverket för offentlig verksamhet/ offentlig upphandling.

Du har en strategisk höjd i ditt tanke- och arbetssätt samtidigt som du är prestigelös och har förmåga att ställa om fokus när nya och förändrade krav uppstår. Du har vana från projektledning och en fallenhet för att skapa nätverk. Du jobbar självständigt i ett CMS-verktyg, gärna SharePoint. Du har goda kunskaper i Office suite samt mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.

Vi erbjuder
MTR erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Du blir en del av MTR Tunnelbanans HR- och Kommunikationsavdelningen och tillsammans med detta härliga gäng får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo! Vi sitter i fina lokaler på Kungsholmen, nära kommunikationer. Som anställd hos MTR erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag och massageförmåner kan MTR även erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker snarast möjligt.

Ansök här.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/10/mtr.jpg?fit=600%2C315https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/10/mtr.jpg?resize=150%2C150MedieJobbArkivStockholm
MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vill du vara med och påverka verksamheten i ”Stockholms blodomlopp”, där 1,2 miljoner resor görs varje dag? Vi söker nu en relationsbyggande och...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp