Fastighetsnytt – Sveriges ledande branschtidning för beslutsfattare i fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen söker ny chefredaktör. Är det du?

Fastighetsnytt är ett framgångsrikt medieföretag som har funnits sedan 1994. Vi är verksamma inom ett flertal områden inom fastighets – och och samhällsbyggnadssektorn. Bland annat ger vi ut två ledande branschtidningar, Fastighetsnytt samt Byggindustrin. Vi arrangerar även Business Arena som är Nordens största mötesplats för aktörer på ledande befattning inom vårt segment, både i Sverige och Finland. Sedan 2017 är vi en del av Bonnier och sitter tillsammans med bland andra Dagens Industri och Dagens Nyheter på Gjörwellsgatan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med redaktör och reportrar planera, producera och publicera magasin och nyhetssajt, samt att driva på utvecklingen av det redaktionella innehållet. Journalistiken ska sträva efter att vara oumbärlig för läsekretsen, och fungera som marknadsföring för prenumeration.

Förutom redaktionen på Fastighetsnytt så samarbetar du också med systertidningen Byggindustrin samt med nyckelpersoner som är specialiserade på läsaraffär, event och utbildning. Du ingår i den operativa ledningsgruppen i Fastighetsnytts Förlag AB.

Vi söker den som

  • Har flera års ledarerfarenhet från redaktionell miljö och kan göra både tidning och nyhetssajt.
  • Är drivande, har erfarenhet av personalansvar, kan leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.
  • Har sinne för visioner, målgrupp och vad framtidens läsare är beredda att lägga tid och pengar på.
  • Erfarenhet från fastighetsbranschen är önskvärt.
  • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och på scen.
  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information

Fastighetsnytt grundades 1994 och ingår i Fastighetsnytt Förlags AB där även tidningen Byggindustrin, norska Estate Media samt fastighetseventet Business Arena ingår. Bolaget ryms sedan fyra år tillbaka inom Bonnier News och du rapporterar till Fastighetsnytt Förlags AB:s vd. Du ingår dessutom i en redaktionell ledningsgrupp tillsammans med andra chefredaktörer för branschtitlar inom affärsområdet Di-gruppen med totalt 18 titlar.

Fastighetsnytts redaktion, som sitter på Gjörwellsgatan 30 på Marieberg, består av en redaktör och tre reportrar. Förutom nyheter på sajten fastighetsnytt.se samt dagliga nyhetsbrev ges det också ut sex utgåvor av Fastighetsnytt.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Fastighetsnytt – Sveriges ledande branschtidning för beslutsfattare i fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen söker ny chefredaktör. Är det du? Fastighetsnytt är ett framgångsrikt medieföretag som har funnits sedan 1994. Vi är verksamma inom ett flertal områden inom fastighets - och och samhällsbyggnadssektorn. Bland annat ger vi ut två ledande branschtidningar, Fastighetsnytt samt...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group