Är du en journalist med stort intresse för arbetsmiljö- och samhällsfrågor? Vill du få möjlighet att utveckla en väletablerad tidning och dess plats i den digitala världen? Om du både vill skriva och leda, då kan detta vara jobbet för dig!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, alternativt deltid 80 procent, med önskat tillträde under april. Redaktionen är placerad vid Telefonplan i Stockholm och ägaren Metodicums huvudkontor är beläget i Degerfors. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om tjänsten

 

Du&jobbet är en arbetslivstidning som finns på många arbetsplatser och som riktar sig till arbetsmiljöengagerade chefer, HR och skyddsombud, m fl. Pappersmagasinet utkommer med sju nummer per år och kompletteras med webb och nyhetsbrev. Du&jobbet, som startades 1912, ägs idag av utbildningsföretaget Metodicum.

Som chefredaktör är din huvudsakliga uppgift att skapa en engagerande tidning, i både print och webb. Du leder det dagliga arbetet och tar tillsammans med redaktionen fram innehåll som skapar intresse och interaktion med läsarna. Du skriver artiklar inom olika områden, exempelvis arbetsmiljö, HR och ledarskapsfrågor och arbetar aktivt med utveckling av både magasinet och den digitala produktionen. I rollen ingår även att hitta synergieffekter med andra delar av organisationen.

Här får du en fantastisk möjlighet att driva en traditionell tidning som funnits i över 100 år in i den digitala världen!

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad journalist med ett stort samhällsintresse och som är nyfiken på arbetsmiljöfrågor. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning. Du är en god skribent som är väl insatt i såväl den praktiska delen av tidningsproduktion som digital produktion. Dessutom önskar vi att du har erfarenhet av att samverka med layout, av upphandling och annonshantering.

Du kommunicerar på ett tydligt sätt och tycker om att diskutera texter och idéer med dina kollegor. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara intresserad av och kunnig inom digitala lösningar. Givetvis är din journalistiska integritet hög!

Som person är du ansvarstagande, nyfiken och utvecklingsorienterad. Du är affärsdriven och kan på ett självständigt sätt ta egna initiativ och fatta beslut. Därtill är du noggrann och levererar i enlighet med tidplan och budget. Då det är en mindre redaktion, bestående av totalt tre personer, behöver du vara lösningsorienterad, uppskatta samarbete och vilja verka för ett gott och utvecklande arbetsklimat.

Om verksamheten

Du&jobbet är Sveriges ledande tidning om arbetsmiljö. Det är en oberoende arbetslivstidning riktad till hela arbetsplatsen som ägs av Metodicum.

Du&jobbet skriver om allt från fysisk och psykosocial arbetsmiljö till HR, arbetsorganisation, arbetsrätt, nya trender mm. För mer om information om tidningen, se http://www.duochjobbet.se.

Metodicum utbildar och arrangerar konferenser i ämnen som berör arbetslivet. För mer information se http://www.metodicum.se

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Är du en journalist med stort intresse för arbetsmiljö- och samhällsfrågor? Vill du få möjlighet att utveckla en väletablerad tidning och dess plats i den digitala världen? Om du både vill skriva och leda, då kan detta vara jobbet för dig! Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, alternativt deltid 80...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group