Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget. Sedan några år tillbaka säljer vi också sprit, allt från kvalitetsrom till barsprit. Dessutom utvecklar vi ett sortiment av egenägda varumärken. Spring Wine & Spirits har idag ett 30-tal medarbetare och omsätter ca 500 MSEK.

Vi söker en driven Brand Communications Manager!
Rätt person för tjänsten är en rutinerad och strukturerad marknadsförare med tydliga projektledaregenskaper som är van att bemöta deadlines samt har förmågan att parallellt driva stora och små projekt. Du är en utpräglad kommunikatör som ansvarar för att ta fram Brand plan och driva marknadsaktivering från ax till limpa! Tjänsten kräver att du är van att kunna ta egna initiativ, ligga steget före men kan kompromissa och även är service minded, med stor social kompetens. Att din marknadsföringsbakgrund har stora inslag av digitalt arbete, ser vi som en självklarhet.
I tjänsten rapporterar du till försäljnings- och marknadschef och arbetar nära vår digitala chef. Du kommer du ha flera internationella kontaktpersoner.

Ansvarsområden:
Utifrån givna budgetramar driva marknadsprojekt, aktivering av och kommunikation kring våra vin- och sprit-produkter
Rapportering till varumärkesägare
Utarbeta varumärkesplaner med budget tillsammans med producentansvarig och under året ansvara för all varumärkeskommunikation och aktivering inom produktportföljen mot konsument.
Framtagning av kreativt material, bokning av media etc.
Operativ hantering av varumärkens sociala medier.
Genomförande av event/PR-aktiviteter samt mässor i syfte att driva försäljning inom systembolagskanalen
Utvärdering av effekt på kort och lång sikt utifrån varumärkesmål och försäljningsstatistik

Bakgrunds & erfarenhet:
Högskola eller eftergymnasial utbildning inom marknadsföring/PR/kommunikation, t ex Berghs eller Hyper Island

Ca 3-5 års erfarenhet, efter avslutad utbildning, med marknadsföring av varumärken där tidigare erfarenheter inom FMCG är en förutsättning
Dokumenterad erfarenhet från projektledning av marknadsprojekt och event
Vana att upphandla byråtjänster och övrigt material från leverantörer och samarbetspartners.

Har djup kunskap om nya kommunikationsplattformar/teknik, möjliga kommunikationskanaler, sociala medier etc. Du har kompetens inom främst digital marknadsföring men även traditionella media, är duktig att skriva, samt har djup kunskap om vad som händer inom kommunikationsplattformar och ny teknika

Mkt goda kunskaper i svenska språket samt behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

Behärskar Officepaketet, särskilt Excel och Powerpoint, samt enklare bildredigering

Tydlig analytisk förmåga och kompetens. Måste kunna hantera stora datamängder och få ut viktiga slutsatser om dem.
Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten

Som person:
Som person väntas du vara självgående, kunna ta egna initiativ samt att du är duktig på att interagera och förhandla med människor från hela världen. Du är affärsorienterad. Du arbetar strukturerat med förmågan att organisera samt att hålla många projekt igång samtidigt. Därtill är du ansvarsfull, stresstålig och kunna hantera deadlines, drivs av att se resultat och att snabbt få saker ur händerna. Du är en inspiratör. Du är nyfiken, kreativ och med blick för estetik. Du är van att samarbeta med andra, vara service minded med ett stort mått av flexibilitet och inriktad på att lösa problem på vägen. Vi tror att du har ett stort intresse av mat och dryck!

Så här söker du jobbet:
Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och personlighet på ett utförligt sätt. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser på Spendrups vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Ansök här.

MedieJobbAdministrationStockholm
Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group