BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

– med driv, snabb stilsäker penna och god förmåga att leda och koordinera

Koncernens kommunikationsavdelning har det strategiska och koordinerande ansvaret för att driva och utveckla företagets interna och externa kommunikation samt ge råd och coachning till ledare gällande kommunikation. Därtill har avdelningen ansvar för varumärkesstrategi och – riktlinjer.

Om tjänsten
Vi söker nu en ”Manager Communication” till vårt huvudkontor i Solna. I fokus är ansvar för att driva, leda och koordinera koncernövergripande och lokalt kommunikationsarbete, såväl internt som externt (dock ej inklusive personalansvar). Därtill kommer ett särskilt fokus på koncernens övergripande medierelationer och PR-arbete. Rollen är i första hand operativ men med strategiska inslag.

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från minst 3-årig högskoleutbildning inom marknadsföring/kommunikation/information eller motsvarande. För att lyckas i rollen krävs goda kunskaper och färdigheter inom medierelationer, PR och kommunikation samt utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Även god förmåga att leda och fördela dagligt kommunikationsarbete är en förutsättning. Du bör ha kunskaper om och minst 5 års erfarenhet av intern och extern kommunikation, gärna på koncernnivå i börsbolag. Branscherfarenhet är ett plus.

Personliga egenskaper
Du ska ha ett driv, en stilsäker penna och god förmåga att leda och koordinera.

Som sammanfattning – om du brinner för att driva, genomföra och koordinera kommunikationsaktiviteter i en snabbrörlig miljö för att möjliggöra förändring och utveckling samt stärka varumärket. Om du vill driva utveckling och själv utvecklas. Om du vill jobba i ett företag vars mission är att utmana det konventionella för att bidra till en hållbar framtid. – Då har vi jobbet för dig.

Kontakt
Johan Dyrendahl, Director Communication, +46703657327

Ansök här.

MedieJobbAdministrationSolna
BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter....