Apollo Sverige söker dig som har gedigen erfarenhet av kommunikation, mediefrågor och PR.

Vi vill att du har god kunskap om hur medielandskapet fungerar, både traditionellt och i sociala medier. Som ansvarig för PR och Sociala Medier ska du förstärka bilden av Apollo på den svenska marknaden.

Du ansvarar för olika typer av PR- och medieaktiviteter. Dina ansvarsområden inkluderar att aktivt förse media med relevant innehåll, samt att vara Apollo Sveriges talesperson i media. Du kommer att vara kontaktperson gentemot media och rådgivare i pressfrågor. Mediebevakning och uppföljning/återrapportering av medieaktiviteter ligger också inom tjänstens ansvarsområde. Pressjour är en del av arbetet och du är även en del av företagets krisorganisation.

På Apollo är sociala medier en självklar och mycket viktigt del av vår kommunikation. Inom ditt ansvarsområde ligger att arbeta med utvecklingen av vår närvaro i sociala medier, tillsammans med andra kollegor på marknadsavdelningen. Du driver utvecklingen för hur vi ska jobba i respektive kanal med marknadsdriven PR som stöttar både försäljning och varumärke.

Du planerar, genomför och följer upp kampanjer och dagliga aktiviteter i sociala medier, vilket innebär att du även producerar inlägg – från idé till publicering. Du arbetar också löpande med uppföljning och analys för att ständigt förbättra och utveckla.

Rollen innebär stor möjlighet att påverka och utveckla, men också högt tempo och stort eget ansvar. För att lyckas i rollen är du strukturerad, bra på att planera och kan prioritera även under tidspress. Du är utåtriktad, snabb, kreativ, positiv, en bra lagspelare, prestigelös och ansvarsfull. Du ingår i ett team på 6 personer och rapporterar till svenska marknadschefen.

I arbetsuppgifterna ingår bla:

  • Att kontinuerligt förse media med relevant innehåll som stärker Apollos varumärke
  • Textproduktion och budskapsutveckling – allt från QA och kommunikationsplaner till pressmeddelanden och intern kommunikation
  • Apollos talesperson i media
  • Strategiskt och proaktivt pressarbete
  • Pressjour på kvällar och helger
  • Ansvar för strategi och operativt genomförande av aktiviteter i Apollos sociala medier

 

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom journalistik, kommunikation, medier eller marknadsföring, alternativt motsvarande utbildning.
 • Erfarenhet av PR- och mediarelationer. God förståelse för så väl traditionell media som digitala medier och du har ett aktiv och proaktivt förhållningsätt till media.
 • Du lever digitalt, har hög digital förståelse och mycket god kompetens och erfarenhet avseende Facebook, Instagram och andra relevanta sociala medier samt bra koll på nya trender inom området.
 • Du är en duktig skribent och behärskar självklart svenska och engelska både i tal och skrift.
 • Erfarenhet från snabbrörlig bransch med stort kund- och säljfokus.

Ansökan och frågor:

Du ansöker genom att snarast skicka in ditt cv samt personligt brev innehållande löneanspråk. Notera att vi intervjuar löpande och att tjänsten kan komma tillsättas omgående.

Ansök här.

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/apollo.jpg?fit=900%2C900https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/apollo.jpg?resize=150%2C150MedieJobbSociala MediaStockholm
Apollo Sverige söker dig som har gedigen erfarenhet av kommunikation, mediefrågor och PR. Vi vill att du har god kunskap om hur medielandskapet fungerar, både traditionellt och i sociala medier. Som ansvarig för PR och Sociala Medier ska du förstärka bilden av Apollo på den svenska marknaden. Du ansvarar för olika...