Vi söker en dig som ska vara ansvarig för vårt redaktionella innehåll i sociala medier med syfte att skapa engagemang. I din roll bidrar du till att stödja vår verksamhet samt att bygga varumärke och kännedom.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att du planerar, utformar och publicerar innehåll anpassat till målgrupp och kanal, samt är huvudansvarig för interaktionen med våra följare. Du ansvarar för bevakning, uppföljning och analys i sociala medier, samt utbildar och coachar kollegor. Du deltar också i kommunikationsenhetens övriga strategiska och operativa arbete.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du har minst 3 års erfarenhet av kommunikation i digitala kanaler, med fokus på sociala medier. Du är en säker skribent med förmåga att förenkla komplex information efter målgrupp, och du har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, även som skribent. Du har också ett genuint intresse för barnrättsfrågor och internationellt utvecklingsarbete.

Din förmåga att lösa grundläggande tekniska problem som uppstår vid arbetet med sociala medier underlättar vardagen. Du har kunskap inom Photoshop och erfarenhet av videoredigering,och dataanalys (såsom Facebook Insights och Google Analytics). Du är duktig på att analysera mer komplexa frågor och löser problem på ett bra sätt. Då du tillhör ett team som har en agil arbetsmetod, är det viktigt att du samarbetar effektivt med andra, är kommunikativ och tydlig. Vi ser även att du är mycket strukturerad och duktig på att prioritera ditt arbete.

Detta är en tillsvidareanställning med start i januari 2020. Tjänstgöringsgraden är 100% vilket motsvarar 37,5 h/v och du kommer vara placerad på vårt fina kontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Jobbet kan innebära kvälls- och helgarbete i händelse av katastrofer i världen som Plan International arbetar med.

Om du har frågor kring tjänsten, kontakta Nathalie Piehl, Enhetschef Kommunikation eller Paulina Stjernström, HR. Fackliga representanter är Kristian Korsgard (Akademikerföreningen) samt Nidall Fayez (Unionen). Samtliga personer nås på telefonnummer 08-587 755 00.

Ansök här.

MedieJobbSociala MediaStockholm
Vi söker en dig som ska vara ansvarig för vårt redaktionella innehåll i sociala medier med syfte att skapa engagemang. I din roll bidrar du till att stödja vår verksamhet samt att bygga varumärke och kännedom. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att du planerar, utformar och publicerar innehåll anpassat till målgrupp...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group