Den 1 januari 2020 bildade Civilekonomerna och Jusek det nya förbundet Akavia. Akavia samlar 130 000 medlemmar och är det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett hållbart yrkesliv med högt välbefinnande.

Vill du vara med och forma en plattform för sociala medier i en helt ny organisation? Då är kanske Du vår nya medarbetare. Just nu söker vi en ansvarig för sociala medier till vår avdelning Marknad och Medlem.

Din roll…

är både operativ och strategisk. Det operativa arbetet innebär att du samordnar och beslutar vilket material som ska publiceras i förbundets sociala medier. Det innebär att du både skriver själv samt samarbetar med berörda inom organisationen för att skapa innehåll. Vad gäller köpt innehåll agerar du kravställare mot externa partners och kan dessutom optimera kampanjer samt redigera bilder om så behövs. Det är du som svarar på frågor och kommentarer i kanalerna samt vid behov tar dem vidare inom organisationen och samordnar kommunikation och uppföljning.

I ditt uppdrag ingår flera interna samarbeten för att kunna skapa relevant innehåll samt integrera sociala medier med Akavias övriga kommunikation. Du koordinerar Akavias marknadsföring i sökmotorer (SEM/SEA) och arbetar med sökordsoptimering tillsammans med webbansvarig och Akavias tidning. Du utbildar även dina kollegor inom sociala medier.

Det strategiska arbetet innebär att du tar fram en plan för hur Akavia ska arbeta med sociala medier för att öka synligheten, vara aktuella och relevanta. Du ansvarar sedan för att samordna, utveckla och följa upp strategin.

Din bakgrund…

är inom marknadsföring och sociala medier. Vi vill att du har gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du har agerat kravställare mot externa byråer samt arbetat med att skapa kampanjer på framförallt Facebook och LinkedIn. Du har relevant utbildning inom marknadsföring och kommunikation.

Vi vill att du har goda kunskaper i SEA (Google Adwords) och kan hantera enklare bildproduktion i Photoshop, InDesign eller Illustrator. Det är en förutsättning att du arbetar självgående från planering till utvärdering och analys.

För att lyckas…

i rollen behöver du ha ett stort intresse och passion för sociala medier. Du har både ett strategiskt tänk samtidigt som du är prestigelös och vill arbeta med alla delar som uppdraget innebär. Du har förmågan att arbeta effektivt och strukturerat, både i samarbete med andra men även på egen hand. Vi önskar att du är en ansvarstagande, nyfiken och lösningsorienterad person som bidrar med en positiv stämning till teamet. Du driver ditt arbete självständigt framåt och är så pass trygg i din yrkesroll att du kan ta egna initiativ och fatta beslut på egen hand.

Vi erbjuder…

en anställning hos ett nybildat fackförbund som är i en spännande uppstartsfas. Vi har ett fördelaktigt kollektivavtal med bra förmåner och flexibla arbetstider. Du kommer bli en del av ett positivt och lättsamt team som brinner för att göra skillnad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Sundbyberg. I början av 2021 flyttar vi in i moderna och nyrenoverade lokaler vid Östermalmstorg.

Stämmer beskrivningen in på dig? Vi intervjuar löpande, så ansök gärna så snart som möjligt, men senast den 30 mars.

Akavia strävar efter att öka mångfalden inom organisationen och ser därför gärna sökande med olika bakgrunder.

Om du har frågor…

om oss eller om tjänsten så är du välkommen att kontakta Elsa Saboonchi, en av cheferna för avdelningen Marknad och Medlem; elsa.saboonchi@akavia.se, tele 08-665 29 93.

Facklig företrädare är Eva Langlet; eva.langlet@akavia.se, tele 08-665 29 86.

Ansök här.

MedieJobbSociala MediaSundbyberg
Den 1 januari 2020 bildade Civilekonomerna och Jusek det nya förbundet Akavia. Akavia samlar 130 000 medlemmar och är det näst största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group