Internetstiftelsen söker en ansvarig för internkommunikation och PR/medierelationer som brinner för att stötta verksamhetens mål genom att bidra till att säkerställa att vi har välinformerade och engagerade medarbetare samt att bidra till att bygga vår position som experter via media. Rollen är operativ med fokus på intern kommunikation och PR/medierelationer. Du kommer att samarbeta tätt tillsammans med framförallt VP Communications and Public Benefit, interna experter/talespersoner, HR, ledning- och chefer samt kollegor på kommunikationsavdelningen. I uppdraget ingår också att säkerställa att kommunikationen i våra interna kanaler samt via media är i linje med fastställd position och värderingar.

 

Internetstiftelsen verkar för ett internet som bidrar positivt till människors och samhällets utveckling. Det gör vi genom en rad satsningar som bidrar till ökad kunskap och medvetenhet hos internetanvändare samt till att stimulera innovation genom mötesplatser och event.

 

För oss är det väldigt viktigt att du som person drivs av ett engagemang för det du jobbar med och att du har lätt för att komma med idéer och bidra i en kreativ process. Du gillar att tänka nytt och testa nya sätt att nå ut. För att fungera i den här rollen ska du vara utåtriktad, kommunikativ och ha förmåga att arbeta både självständigt och i team.

 

Huvudsakliga ansvarsområden

I rollen arbetar du både högt och lågt (en operativ roll). Eftersom du är ensam i rollen behöver du både kunna tänka långsiktigt och samtidigt göra det operativa arbetet.

Kompetenser och egenskaper

Vi ser att det är en fördel om du har eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikation eller motsvarande meriter och erfarenhet.
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från arbete med internkommunikation och PR/medierelationer.

 • Erfarenhet av att ta emot, värdera och samordna medieförfrågningar
 • God förmåga att coacha, stötta och utveckla talespersoner (budskapsformulering, medieträning m.m.)
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med mediebevakning
 • Har förmåga att följa nyhetsläget och hitta nyhetsvinklar
 • Är van vid att skriva och publicera pressmeddelanden
 • Har erfareget av att ansvara för presstelefon och vara presskontakt
 • Duktig på att planera kommunikation – både operativt och rådgivande
 • Har erfarenhet av att stötta ledning, chefer och medarbetare inom kommunikationsområdet
 • Har förmåga att projektleda interna evenemang
 • Är van att filma, fota och redigera material
 • Har förmåga att se hela den interna organisationen
 • Kan samordna nyhetsflöde på intranät
 • Är kreativ med internt innehåll för att öka kunskap och bygga stolthet

Det är meriterande om du:

 • Har eget nätverk av presskontakter
 • Har moderator-/konferenciererfarenhet
 • Är en god relationsbyggare

 

Du bör kunna hantera MS Office, WordPress, bild- och videoredigeringsverktyg. Du har erfarenhet av att producera innehåll och skapa engagemang i olika kanaler. Du kan skapa videoinnehåll, det är meriterande om du både kan filma och redigera. Du har erfarenhet av arbete med medierelationer och av att skriva pressmeddelanden.

Som person är du ansvarstagande och driven, är van vid att jobba både självständigt och i team, och du uppskattar en arbetsplats där den som har goda idéer får ta för sig. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt utan tappa helhetsperspektivet. Du är resultatinriktad och har en proaktiv attityd och delar med dig av din kunskap, är analytisk och har lätt att lära dig nya saker.

Vi tror att du delar vår passion för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna process.

 

Språkkunskaper

Du är en god skribent och stilist på både svenska och engelska och har förmåga att skriva och leverera övertygande innehåll.

 

Övrig information

Internetstiftelsen sitter på Hammarbykaj 10 i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Tjänsten är ett vikariat om 100 procent under perioden 1/12 2020-1/11 2021

Ansök här.

Omer RosenbaumPR & KommunikationStockholm
Internetstiftelsen söker en ansvarig för internkommunikation och PR/medierelationer som brinner för att stötta verksamhetens mål genom att bidra till att säkerställa att vi har välinformerade och engagerade medarbetare samt att bidra till att bygga vår position som experter via media. Rollen är operativ med fokus på intern kommunikation och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group