Som Analytiker ska du bidra till att omvandla data till insikter för att få en djup förståelse för våra kunder och deras nuvarande och framtida behov. Du vill vara med och säkerställa att MatHem utnyttjar den fulla potentialen i modern teknologi för att utveckla MatHems kunderbjudande samt maximera försäljning och lönsamhet. Du kommer att rapportera till analyschefen och främst arbeta med försäljnings- och marknadsanalys. Du kommer att samarbeta med intern expertis och externa experter inom marknadsföring och e-handel för att uppnå bästa möjliga resultat.

Arbetsuppgifter

Du förväntas bland annat:

  • Förstå och lösa inte alltid väldefinierade problem och komma med relevanta svar för att guida viktiga affärsbeslut
  • Genomföra löpande försäljningsanalys, inkluderat försäljningsprognoser och effekter av marknadsaktiviteter
  • Arbeta med större datamängder, kunna automatisera och förfina analysprocesser, samt utveckla en djup förståelse för MatHem för att bidra till ökad försäljning och tillväxt
  • Kunna paketera och kommunicera relevanta insikter till ansvariga team, tex E-commerce, CRM och Marknad

Om dig

Som person är du nyfiken, noggrann och flexibel. Du är positiv, driven och får saker att hända. Du är väl medveten om att den största visionen inte spelar någon roll om du inte lyckas gå från koncept till live.

Du har relevant erfarenhet från att arbeta med analys på ett konsumentinriktat företag inom det digitala området. Du har en högskoleexamen inom ekonomi, matematik, statistik, datavetenskap eller annat kvantitativt område. Du har en passion för siffror och analys i kombination med en stark affärsmässig och finansiell förståelse.

Du har djup erfarenhet av att jobba i analysverktyg såsom tex Google Analytics, Qlikview, Microsoft och Power BI, samt självklart Excel. Vi ser även positivt på om du har kunskap inom andra stödsystem som tex SQL, R eller SPSS, samt om du har den tekniska kunskapen att utföra avancerad analys genom programmering (tex Python, Java, eller Scala).

Du vill lära dig nya saker men har också tålamod och uthållighet att förbättra nuvarande utmaningar. Du tänker i termer av möjligheter och lösningar även när vår snabba tillväxt tar oss in på dittills okänt territorium.

Du vill vara med och utveckla en marknadsledande konsumenttjänst och e-handelslösning driven av kundupplevelse, ny teknologi, dataförståelse, AI, Machine learning och automation.

Om anställningen

Arbetet sker i våra moderna lokaler vid Karlaplan, Stockholm nära till tunnelbana och busslinjerna 1 och 4. Anställningen gäller tillsvidare med en provanställning om sex (6) månader. Lön enligt överenskommelse. Vi följer Tjänstemannaavtalet mellan Svensk Handel och Unionen.

Ansök här.

MedieJobbStrategiStockholm
Som Analytiker ska du bidra till att omvandla data till insikter för att få en djup förståelse för våra kunder och deras nuvarande och framtida behov. Du vill vara med och säkerställa att MatHem utnyttjar den fulla potentialen i modern teknologi för att utveckla MatHems kunderbjudande samt maximera försäljning...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group