Albert Bonniers Förlag är Sveriges största allmänutgivande förlag med en utgivning på runt 130 titlar per år. Utgivningen består av svensk och utländsk skönlitteratur, liksom en facklitterär utgivning. Sedan 2017 är Wahlström & Widstrand en del av Albert Bonniers Förlag. Vi är en kreativ arbetsplats som vill arbeta aktivt med mångfald och med vår värdegrund: att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar.

Är du en flexibel språknörd som går igång på att utveckla morgondagens berättare? Vill du jobba i ett bjussigt, engagerat och läsälskande gäng?

Som redaktör kommer du att redigera skönlitterära och facklitterära manus, både svenska originalmanus och översättningar. Du är delaktig från manusläsning till färdig bok, du språkgranskar och redigerar i samarbete med författare/översättare och sätter i InDesign. Du skriver copytexter om boken och bidrar med energi i tillkomsten av bokens alla delar.

Du som söker bör ha erfarenhet av textarbete, ha god språkkänsla och tycka om att samarbeta. Vi ser gärna att du kan arbeta i InDesign. Vi vill att du ska vara entusiastisk, noggrann, initiativrik och kunna planera ditt arbete. Du ska kunna arbeta såväl enskilt med manus som att självständigt driva projekt med flera inblandade.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Karin Lundwall, 08-696 80 20, karin.lundwall@albertbonniers.se.

Facklig representant för Unionen är Lisa Jonasdotter, lisa.jonasdotter.nilsson@forum.se, 08-696 86 89.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Tillsättning av tjänsten sker under hösten 2018. Sista ansökningsdag är den 25 juni 2018.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Albert Bonniers Förlag är Sveriges största allmänutgivande förlag med en utgivning på runt 130 titlar per år. Utgivningen består av svensk och utländsk skönlitteratur, liksom en facklitterär utgivning. Sedan 2017 är Wahlström & Widstrand en del av Albert Bonniers Förlag. Vi är en kreativ arbetsplats som vill arbeta aktivt...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group