Arbetsuppgifter

Hållbarhetsfrågorna har gjort kraftfull frammarsch inom både näringsliv och offentlig sektor på senare år, och bevakningen av området är högprioriterat inom Di-gruppen, Bonnier News.

Nu växer Aktuell Hållbarhets redaktion och vi söker en reporter som vill bli en nyckelspelare på en redaktion dedikerad till att skapa initierad, träffsäker journalistik i högt tempo.

Vårt övergripande mål är att få fler prenumeranter genom att förse branschens beslutsfattare med träffsäker och oumbärlig journalistik. Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 17 starka branschmedier som bevakar och levererar insikter i respektive nisch.

Dina arbetsuppgifter

Din primära arbetsuppgift är att producera relevant och angelägen journalistik i Aktuell Hållbarhets alla kanaler som är daglig nyhetssajt med både öppet och låst material, omvärldsbevakning och ett pappersmagasin samt flera nischprodukter.

Redaktionen har också ett tätt samarbete med Dagens industri kring journalistik under vinjetten Hållbart näringsliv samt det nystartade projektet Di Mobilitet.

Utgångspunkten för journalistiken är målgruppens behov och utmaningar i sina yrkesroller. En viktig del i arbetet är därför att ha nära kontakt med läsarna och bygga ett professionellt nätverk.

Vi söker den som

  • Är driven, nyfiken och trivs med arbete i högt tempo.
  • Har erfarenhet av redaktionellt arbete, gärna branschjournalistik, med tydligt målgruppsfokus.
  • Har ett intresse för miljö och hållbarhetsfrågor.
  • Har kompetens/ erfarenhet av digital publicering i olika kanaler.
  • Har förmåga att producera både korta snabba nyheter och fördjupande granskande och analyserande texter.

Övrig information

Aktuell Hållbarhet är Sveriges ledande branschbevakare inom hållbarhet för proffs och beslutsfattare. Titeln har haft stor tillväxt de senaste åren och journalistiken präglas av högt tempo, att vara först med det viktigaste och tydligt nyttofokus, genom exempelvis regelbundna rankningar, granskningar och kartläggningar.

Redaktionen, som finns på Gjörwellsgatan 30 i Marieberg, består idag av 5 tjänster utöver chefredaktörens, och producerar magasin (8 nummer per år), samt nyhetssajt och flera digitala nyhetstjänster. Under varumärket genomförs också årligen ett flertal stora event som exempelvis Hållbar kommun, Byggforum, Klimateffekter, Hållbart näringsliv samt ett 100-tal utbildningar. Aktuell Hållbarhet är den självklara arenan och plattformen för omvärldsbevakning, kompetensutveckling och nätverkande.

Omfattning: Heltid. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Arbetsuppgifter Hållbarhetsfrågorna har gjort kraftfull frammarsch inom både näringsliv och offentlig sektor på senare år, och bevakningen av området är högprioriterat inom Di-gruppen, Bonnier News. Nu växer Aktuell Hållbarhets redaktion och vi söker en reporter som vill bli en nyckelspelare på en redaktion dedikerad till att skapa initierad, träffsäker journalistik i...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group