Aftonbladets breaking news-organisation är central för att Aftonbladet ska fortsätta vara Sveriges primära nyhetskälla. Bildproducenten ansvarar främst för produktionen och genomförandet av livesändningar vid breakingdesken tillsammans med sändningsproducent.

Utanför ansvaret för produktionen av livesändningar ska bildproducenten förbereda sändningar samt bistå nyhetsdesken med redigering vid behov. Du är aktiv i nyhetsarbetet genom att övervaka inflödet av bilder och rörligt material från interna och externa leverantörer.

Du kommer att jobba tight tillsammans med ett sammansvetsat gäng reportrar och redaktörer för att skapa Sveriges snabbaste och bästa nyhetsbevakning.

Under nyhetssändningar sköter du både ljud, robotkameror och bildmixning själv. Vi jobbar med FOR-A-mixer. Ljudmixer från Lawo och ingest- och playoutmjukvaror från Softron.

Som bildproducent på Aftonbladet ser vi också att du kan hantera Aftonbladets övriga produktioner och program, t.ex. Aftonbladet morgon. Både som sändande bildproducent och utveckla det visuella uttrycket. Samt bidra med idéer inför sändning/inspelning.

Aftonbladet Morgon är Sveriges snabbaste nyhetsprogram som kastar dig direkt in i nyhetsflödet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Arbetstiderna är förlagda både morgon och kväll under vardagar och helger.
Tillträde 19 augusti.

Bakgrundskontroll kommer att göras med slutlig kandidat.

Intervjuer sker löpande.

Fackliga frågor besvaras av Christer Sandberg (Unionen) som nås via vår växel: 08-725 20 20

 

KVALIFIKATIONER

  • Kunskap om bildrättigheter för publicering på Aftonbladets samtliga plattformar.
  • Ha en etisk kompetens och aktivt kunna diskutera etik med sändningsproducent.
  • Erfaren bildproducent med vana att genomföra livesändningar.
  • Kunskaper i Premiere Pro.
  • Det är meriterande med erfarenhet av liknande produktioner.

Ansök här.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/08/aftonbladet.png?fit=759%2C488https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/08/aftonbladet.png?resize=150%2C150MedieJobbDesign & GrafikStockholm
Aftonbladets breaking news-organisation är central för att Aftonbladet ska fortsätta vara Sveriges primära nyhetskälla. Bildproducenten ansvarar främst för produktionen och genomförandet av livesändningar vid breakingdesken tillsammans med sändningsproducent. Utanför ansvaret för produktionen av livesändningar ska bildproducenten förbereda sändningar samt bistå nyhetsdesken med redigering vid behov. Du är aktiv i nyhetsarbetet...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group